Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο

Πλειάδα σημαντικών έργων, δημόσιας δαπάνης 1.663.640€, ξεκίνησαν ήδη στο Κιλκίς με πρωτοβουλία διαφόρων τοπικών φορέων και χρηματοδότηση από την Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝΚΙ) μέσω του προγράμματος LEADER. Τα σημαντικότερα από αυτά έργα που αναμένεται να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου του Κιλκίς είναι:

 

  1. Η δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου υψηλών προδιαγραφών από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κιλκίς «Αλέξανδρος».
  2. Η δημιουργία Υδροθεραπευτηρίου για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ».
  3. Ο ηλεκτροφωτισμός και η προβολή του βυζαντινού κάστρου στο Παλαιό Γυναικόκαστρο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς.
  4. Η εκτέλεση δύο έργων αντικατάστασης δικτύων από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς (Ευκαρπία) και τον δήμο Παιονίας (Καμποχώρι).
  5. Η προβολή και ανάδειξη του λόφου του Αγ. Γεωργίου καθώς και η δημιουργία τοπόσημων σε 4 οικισμούς από τον δήμο Κιλκίς.
  6. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τρία χρόνια της εκδήλωσης «Τυρί, κάστανο, κρασί» από τον δήμο Παιονίας.
  7. Η προμήθεια οχήματος ειδικού τύπου και η συντήρηση αντιπυρικών δεξαμενών – πυροφυλακείων από το Δασαρχείο Κιλκίς.
  8. Η δημιουργία δύο νέων πολιτιστικών κέντρων από τους συλλόγους: α) Ένωση Ποντίων “Oι Αργοναύτες” και β) Λαογραφικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Δήμου Πικρολίμνης Κιλκίς «Τα Xειμαδιά».
  9. Η προμήθεια δύο οχημάτων ειδικής χρήσης, εξοπλισμένα με συστήματα τηλεπισκόπησης από την Ελληνική Αστυνομία.
  10. Η ολοκλήρωση του κλειστού Γυμναστηρίου του Αγ. Πέτρου καθώς και η δημιουργία δύο λευκωμάτων ανάδειξης και προβολής της περιοχής από τον δήμο Παιονίας.

Η ένταξη όλων των ανωτέρω έργων κατέστη δυνατή μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση υπερδέσμευσης, ήτοι παροχής πρόσθετων κονδυλίων ύψους 533.631€ στην ΑΝΚΙ, χάρη στην τεκμηριωμένα διαχρονική ικανότητα, εμπειρία και αποτελεσματικότητά της στη διαχείριση δημόσιων έργων.