Το αίσθημα της εγκατάλειψης είναι κυρίαρχο στη θέα ενός αδέσποτου ζώου που κυκλοφορεί στο δρόμο ή περιφέρεται στη γειτονιά μας. Κανένα κατοικίδιο ζώο δεν επιλέγει να ζει δυστυχισμένο, με ελάχιστη τροφή και νερό, εκτεθειμένο καθημερινά σε κινδύνους. Είναι η ανώριμη συμπεριφορά του ανθρώπου που για διάφορους λόγους παύει να νοιάζεται, που παρατά σε ένα εχθρικό περιβάλλον  απροστάτευτα αυτά τα πλάσματα, εκείνη που ευθύνεται για το νέο χαρακτηρισμό τους ως αδέσποτα και για την θλιβερή περιπλάνησή τους στο δημόσιο χώρο.

Η 4η Απριλίου, είναι μια μέρα που δεν μπορεί φυσικά να σώσει τα αδέσποτα ζώα, έχει όμως τη δυναμική να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας και να μας ευαισθητοποιήσει σε ενέργειες και δραστηριότητες πιο φιλικές για την ευζωία τους.

Ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Κιλκίς και φιλόζωων πολιτών εντείνει τις προσπάθειές του για τη φροντίδα και τη διαβίωση των αδέσποτων σκύλων σε ένα ασφαλές περιβάλλον έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα σταθερό πρόγραμμα σίτισης, στειρώσεων, αποπαρασιτώσεων κ.α.

Η ολοκληρωμένη φροντίδα όμως μπορεί να παρασχεθεί με την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου και τούτο πιστεύω είναι το μήνυμα που οφείλουμε να αναδείξουμε την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων.

Δείχνουμε την αγάπη μας, υιοθετούμε ένα αδέσποτο και βάζουμε στη ζωή μας τη χαρά της συντροφικότητας.