Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών  του Πολυτεχνείου, με την ομόθυμη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του Ελληνι  κού λαού κατά της Χούντας που τελικά οδήγησε στην κατάργηση του τυραννικού καθεστώτος στη Χώρα μας.

Οι νέοι της εποχής ,με συμπαραστάτες την πλειοψηφία των Ελλήνων έδωσαν μήνυμα ενότητας ,μακριά από χρώματα και κομματικές ταυτότητες ,αντιστάθηκαν ,αγωνίστηκαν με σθένος και τελικά κατόρθωσαν να εκτοπίσουν τους δικτάτορες, δίνοντας πνοή Ελευθερίας στην Πατρίδα.

Το Πολυτεχνείο είναι μια παρακαταθήκη που έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε , αφού αποτελεί μια σταθερή υπενθύμιση πως τα δικαιώματα, τα αγαθά και οι    αξίες που σήμερα απολαμβάνουμε δεν υπήρξαν πάντοτε δεδομένα. Μας εμπνέει διαχρονικά ως σύμβολο Ελευθερίας και Δημοκρατίας.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα αποτελεί αδήριτη ανάγκη να αγωνιστούμε ενωμένοι κατά της μισαλλοδοξίας,  για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη θω ράκιση της Χώρας από εξωτερικές απειλές, ενάντια στις προκλήσεις και τις όποιες αμφισβητήσεις της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Ο Ελληνικός λαός είχε πάντοτε τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, με  τη νεολαία  να συνεχίζει να αποτελεί  την ελπίδα της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο.