Μήνυση κατά παντός αγνώστου υπέβαλε στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα για την κλοπή δέκα μεταλλικών κάδων απορριμμάτων (σκάφες) από οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού και Πικρολίμνης.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, ο Δήμος Κιλκίς έχει εγκαταστήσει κοντά στα κοιμητήρια και στα γήπεδα οικισμών μεγάλους μεταλλικούς κάδους όπου απορρίπτονται ογκώδη αντικείμενα. Οι άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι προφανώς το γεγονός ότι οι κάδοι αυτοί είναι τοποθετημένοι σε μακρινή απόσταση από τους οικισμούς, αφαιρούν τις σκάφες κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους κατοίκους. Λόγω των μεγάλων διαστάσεων που καταλαμβάνουν οι κάδοι μεταφέρονται με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα και δεν είναι εύκολη η μεταφορά τους. Η αξία του κάθε κάδου ανέρχεται περίπου στο ποσό των 1.500 ευρώ.

Μετά την υποβληθείσα μήνυση, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ακολούθησαν άλλα δύο κρούσματα κλοπών σκαφών σε οικισμούς.

Ο Δήμος Κιλκίς έχει ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές την αύξηση των εποχούμενων περιπολιών στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.