“Μνήμες που αντιστέκονται”

Ο Δήμος Κιλκίς, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και οι εκδόσεις Κυριακίδης σας καλούν   την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ε. Θεοδωρίδη

 “Μνήμες που αντιστέκονται”

Θα μιλήσουν ο καθηγητής και διευθυντής του μουσείου προσφυγικού Ελληνισμού Κωνσταντίνος Νίγδελης, ο ιατρός και πρώην δήμαρχος Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης και ο συγγραφέας Κώστας Θεοδωρίδης ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της ομοσπονδίας προσφυγικών σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Αντώνης Οραήλογλου.

Ο Κιλκισιώτης χειρουργός ιατρός, οδοντίατρος, πρώην δήμαρχος Πολίχνης Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κιλκίς (ΙΣΚ) Κώστας Θεοδωρίδης παρουσιάζει το βιβλίο του, για την συγγραφή του οποίου, κατά τα λεγόμενα του, επηρέασαν τις σκέψεις του οι Κοκκινιώτες Κώστας Γαβριηλίδης, κορυφαία μορφή του Αγροτικού κόμματος και ο Λαογράφος Στάθης «Στίσας» Ευσταθιάδης, ο  ‘‘φάρος’’ της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού.

Από τον Πόντο, τη Ματσούκα, την Αργυρούπολη, το Καρς του Καυκάσου, την Κοκκινιά Κιλκίς ως την Πολίχνη Θεσσαλονίκης και από την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση από τον γενέθλιο τόπο (Κοκκινιά) στη μεγαλούπολη Θεσσαλονίκη.