Το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης αδειάζει από κυκλοφοριακή κίνηση την Παρασκευή  και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να εξυπηρετηθούν πεζοί και μετακινούμενοι με ήπιες μορφές μεταφοράς στην περιοχή του κέντρου αλλά και να τονωθεί η οικονομική κίνηση σε καφέ και καταστήματα εστίασης.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από αύριο Σάββατο 8 Μαϊου διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων και απαγορεύεται η στάση – στάθμευση:

– στην 21ης Ιουνίου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Καλούδη έως και τη διασταύρωσή της με την οδό Σόλωνος)

– στην οδό της 25ης Μαρτίου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Θεσσαλονίκης έως τη διασταύρωσή της με την οδό Τσιρογιάννη)

κάθε Παρασκευή από τις 21:00 έως τις 24:00

κάθε Σάββατο από τις 19:00 έως τις 24:00

κάθε Κυριακή από τις 19:00 έως τις 24:00.

Επί των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων γνωμοδότησε θετικά με απόφασή της και η Κοινότητα Κιλκίς. Τα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 30 Μαϊου ενώ αναμένεται νέα απόφαση για την παράτασή τους την περίοδο του καλοκαιριού, προσαρμοζόμενη σε νέα εγκύκλιο σχετικά με τις νέες υγειονομικές διατάξεις κατά της Covid – 19.

Για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως πρώτο βήμα για την ευχερή ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της 21ης Ιουνίου στο ύψος των οδών Καλούδη και Σόλωνος καθώς και στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε συνεργασία σήμερα το μεσημέρι  με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρο Μιχαηλίδη, τον εκπρόσωπο του Επαγγελματικού Τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Κώστα Ευθυμίου και με νέους καταστηματάρχες της 25ης Μαρτίου.

Όπως τόνισε στη συνάντηση ο Δήμαρχος Κιλκίς η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει και πάλι ενεργό ρόλο για την οικονομική υποστήριξη των επαγγελματιών του Κιλκίς και θα τους βοηθήσει να επουλώσουν τα τραύματα από την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους επαναλαμβάνοντας την περσινή επιτυχημένη συνταγή. Στη βάση αυτής της συλλογιστικής, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο κέντρο και στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στην πρόσοψη των καταστημάτων τους και σε κοινόχρηστους χώρους, ατελώς, σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο νόμος, χωρίς να δημιουργούν προσκόμματα στην κυκλοφορία, με πρόβλεψη ελεύθερου χώρου για την κυκλοφορία των πεζών και για έκτακτες εξυπηρετήσεις.

Προσδοκία όλων μας είναι η ανάκαμψη της αγοράς και η τόνωση της τοπικής οικονομίας και για τους σκοπούς αυτούς όπως εξήγησε ο κ. Κυριακίδης, ο Δήμος Κιλκίς δεν θα εισπράξει τέλη χρήσης πεζοδρομίου από την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και θα διευκολύνει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους επαγγελματίες.

Μέσα στις επόμενες μέρες, όπως συμφωνήθηκε, οι ιδιοκτήτες μπορούν να αιτηθούν άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.