Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν τελικά οι Σιωνίδης και Τσέτος

Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς είναι από σήμερα ο Χρήστος Χατζημλάδης, μηχανολόγος μηχανικός από τη Γουμένισσα, μετά την παραίτηση του Παύλου Τονικίδη, προκειμένου να αφιερωθεί αποκλειστικά στα του Δήμου Κιλκίς.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρξαν τελικά δυο υποψηφιότητες από την πλευρά της πλειοψηφίας, του κ. Χατζημλάδη αλλά και του κ. Μιλτιάδη Αμανατίδη, βιοτέχνη από το Πολύκαστρο.

Στο προσυμβούλιο των μελών της πλειοψηφίας έγινε προσπάθεια να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του μ. Αμανατίδη, αλλά ο τελευταίος επέμενε στην κάθοδό του.

Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε ο κ. Χατζημλάδης συγκέντρωσε 8 ψήφους, έναντι 4 του κ. Αμανατίδη και 5 λευκών της μειοψηφίας.

Η απόλυτη πλειοψηφία των συμμετεχόντων απαιτούσε εκλογή με 9 τουλάχιστον ψήφους γι’ αυτό και επαναλήφθηκε η διαδικασία. Στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Χατζημλάδης συγκέντρωσε 12 ψήφους, ο κ. Αμανατίδης 3 και υπήρξαν και 2 λευκά.

Ετσι, από το μεσημέρι της Δευτέρας νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι ο κ. Χρήστος Χατζημλάδης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Σιωνίδης και το μέλος της Διοίκησης Σωτήρης Τσέτος με δήλωσή τους είχαν κάνει γνωστό ότι θα απέχουν από την διαδικασία, τελικά συμμετείχαν σε αυτήν!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία μέλη της μειοψηφίας που είχαν εκφράσει πριν από λίγο διάστημα την αντίθεσή τους με τον απολογισμό του επικεφαλής της παράταξης, Κώστα Βιολιτζή, κατέθεσαν πριν από τη συνεδρίαση κοινή δήλωση, με την οποία ζητούσαν την παραίτηση των Τονικίδη και Βιολιτζή, καταγγέλλοντάς τους πως ενεπλάκησαν σε διαδικασίες συνδιαλλαγής. Ο κ. Βιολιτζής δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση καθώς βρίσκονταν εκτός νομού για επαγγελματικούς λόγους. Τη δήλωση υπέγραφαν οι Παναγιώτης Αμοιρίδης, Μιχάλης Αναστασιάδης και Γεωργία Κολεσιώτου.

Η Δήλωση του Κ. Σιωνίδη μετά την παραίτηση του Προέδρου και πριν την εκλογική διαδικασία:

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Σέβομαι την απόφαση  του Παύλου Τονικίδη να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου   και να παραμείνει μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Κιλκίς αλλά δεν συμφωνώ με αυτήν.

Θεωρώ ότι μεσούσης της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών η απόφαση είναι βιαστική και δεν εξυπηρετεί τον θεσμό.

Επειδή παρακολουθώ τις δύο τελευταίες μέρες μια φημολογία και κάποια σενάρια που  με αναφέρουν, αλλά δεν  με εκφράζουν,  με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δημοσιοποιήσω την θέση μου στο θέμα αυτό.

Όταν το καλοκαίρι του 2017 μου προτάθηκε να ηγηθώ ψηφοδελτίου  στις εκλογές του επιμελητηρίου Κιλκίς που θα πραγματοποιούντο τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους  , έκανα γνωστό σε όλους ότι θα ασχοληθώ με το επιμελητήριο επειδή με ενδιαφέρει ο θεσμός και το θεωρώ κυρίαρχο συλλογικό όργανο αλλά δεν  θα  ηγηθώ ψηφοδελτίου διότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Παιονίας  στις εκλογές του 2019.

Η θέση μου αυτή δεν έχει αλλάξει  μέχρι σήμερα , τη στιγμή μάλιστα που σε λιγότερο από δύο μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές.

Όπως προανέφερα λοιπόν, σέβομαι την απόφαση του κ. Τονικίδη αλλά θα απέχω από  τις διαδικασίες που απορρέουν της παραίτησης του.

Κώστας Σιωνίδης

Α’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Κιλκίς.