Προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο ΠρωτάθλημαΔιασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ16

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν το Σάββατο οι αθλητές και αθλήτριες της Α.Π. Αλέξανδρος Κιλκίς που αγωνίστηκαν στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ16 (Παμπαίδων & Παγκορασίδων) της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών και ήταν ο πρώτος αγώνας μετά την πανδημία του κορονοιού.

Οι αγώνες του διασυλλογικού πρωταθλήματος αποτελούσαν και το μοναδικό κριτήριο πρόκρισης για το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ16 που θα διεξαχθεί στις 11-12 Ιουλίου στην Καβάλα, όπου  με τα νεα δεδομένα του ΣΕΓΑΣ θα μπορούν να αγωνιστούν μόνο οι οκτώ καλύτεροι –ες αθλητές  βάσει επιδόσεων από όλους τους ομίλους σε κάθε αγώνισμα.

Η Κωνσταντίνα Κούρλη , στην πρώτη της χρονιά στης κατηγορία , δεν είχε αντίπαλο στον δρόμο των 150 μ κερδίζοντας με μεγάλη άνεση την 1η θέση με 20’’06 και ήταν η πρώτη πού πήρε την πρόκριση , ενώ λίγο αργότερα η Στέλλα Μαργαριτίδου την ακολούθησε με τη νίκη της στα 2000μ στηπλ με  11’49’’23.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν τα κορίτσια του Αλέξανδρου Κιλκίς με 45’’09 στη σκυταλοδρομία 4Χ80 με τις Δημητριάδου , Κούρλη , Αλέρου και Μαργαριτίδου , ενώ πολύ καλή ήταν η παρουσία της Μαρίας Ελένης Δημητριάδου 5η στα 80 μ με 11’’92, της Άννας Αλέρου 6η στα 150 με 22’’84 και του Δημήτρη Αραμπατζή 9ος στο άλμα σε μήκος με 3,50 μ.