ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς VS Ειρήνη Αγαθοπούλου για το επίδομα θέρμανσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΑΓΑΠΗΤΗ Κα ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Νομός Κιλκίς καλωσορίζει την αγαπητή Κα Ειρήνη Αγαθοπούλου στο τόπο μας. Δεν μπορεί κανείς να μην προβεί σε αυτή την ευχή ασφαλώς από τη στιγμή που θα διαβάσει και θα ενημερωθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την επενεξέταση και ένταξη στην Α’ ζώνη των κριτηρίων ένταξης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που κατέθεσε η επανακάμψασα στα πάτρια εδάφη Βουλευτής του νομού μας.

Oπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον καλόπιστος πολίτης μετά και την ερώτηση αυτή η Κα Αγαθοπούλου μάλλον επανήλθε μετά από τέσσερα (4) χρόνια ξανά στο Κιλκίς και διαπίστωσε ότι όντως οι κάτοικοι του ακριτικού μας νομού πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από τον χειμώνα και δικαιωματικά θα έπρεπε ή να ενταχθούν στην Α’ ζώνη ή να αυξηθεί το ποσό του επιδόματος.

Φαίνεται λοιπόν ότι, σήμερα που στην κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται η ΝΔ, η νεαρή και φιλτάτη Βουλευτής του Νομού μας διαπίστωσε όσα εμείς αλλά και στελέχη του κόμματος μας όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαμε να επανεξετασθούν κάποια δεδομένα που αφορούν στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά η Κα Αγαθοπούλου τότε είχε πολλές ασχολίες στην διορισμένη (από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) θέση της και απολάμβανε τα οφέλη από τον παχυλό μισθό της.

Φαίνεται μάλλον ότι τότε δεν ήξερε, δεν γνώριζε αλλά δεν ρώταγε και κανέναν να μάθει ότι στο Κιλκίς ο χειμώνας ξεκινά από νωρίς όταν στην Αθήνα όπου βρισκόταν δεν συμβαίνουν οι ίδιες συνθήκες.

Και επειδή εμείς θέλουμε να την βοηθήσουμε και να της εξηγήσουμε ότι κάλλιο αργά πάρα ποτέ της επισημαίνουμε ότι χρήσιμο θα ήταν για την ίδια να ενημερωθεί επί του θέματος επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ποιο ήταν το ποσό που πίστωνε η κυβέρνηση Σαμαρά στους λογαριασμούς (δεν υποστηρίζουμε φυσικά ότι ήταν και τεράστιο αλλά ήταν ένα φυσιολογικό ποσό) των δικαιούχων και ποιο ήταν το πενιχρό και προσβλητικό ποσό (περί τα 150 ευρώ) που η κυβέρνηση  Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ και κανά δυο τριών Τριγύριζα βουλευτών που την στήριζαν για ίδιον πολιτικό όφελος) έδιδε στους κατοίκους του τόπου μας.

Και μάλιστα το άκρον άωτον αφού έφτασε στο σημείο δυο χρονιές να πιστώσει με επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, η επικίνδυνη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους λογαριασμούς δικαιούχων  κατοίκων του νομού Κιλκίς τον μήνα Ιούνιο (ναι καλά διαβάσατε καταβλήθηκε πετρέλαιο θέρμανσης αρχές Ιουνίου) κοροϊδεύοντας με τον τρόπο αυτό και εμπαίζοντας τους πολίτες που λόγω οικονομικής στενότητας πέρασαν έναν πραγματικό χειμώνα τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά (στις τσέπες τους).

Η κριτική είναι αναμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα. Και είναι πράξη ευθύνης και συνταγματική επιταγή πολύ περισσότερο για την αντιπολίτευση σε επίπεδο πολιτικής. Αλλά για να φτάσεις εκεί χρήσιμο είναι πρωτίστως να έχεις κάνει την δική σου αυτοκριτική πολλώ δε μάλλον όταν έχεις περάσει από τα έδρανα της κυβέρνησης. Kαι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμφανισθεί το 2019 στη χώρα.

Παρόλα αυτά εμείς και πάλι υποδεχόμασθε με ένα πλατύ καλώσορισμα την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον ακριτικό και ορεινό τόπο μας. Καλώς ήρθες Ειρήνη, σε υποδεχόμασθε και ευχαριστούμε για την α λα καρτ ευαισθησία σου με τις ανησυχίες των πολιτών για το πως θα ανταποκριθούν στις ανάγκες θέρμανσης σήμερα καθώς τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του πολιτικού συντρόφου σας Αλέξη Τσίπρα είχε επιλύσει το θέμα.

Αγαθοπούλου: “Ούτε κουβέντα για τηνταμπακιέρααπό τη ΝΟΔΕ Κιλκίς”

Στη δισέλιδη ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Κιλκίς, δε χώρεσε την άποψή της για την ορθότητα ή μη της κατατεθείσας ερώτησής μου για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και ειδικότερα για την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην Α’ Ζώνη.

Όπως γνωρίζει (;) πολύ καλά η τοπική οργάνωση της Ν.Δ., ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αποτελεί υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα του κάθε βουλευτή, να τον αξιοποιεί για θέματα που κρίνει κρίσιμα, για να ενημερωθεί ο ίδιος αλλά και το ευρύ κοινό για τις κυβερνητικές προθέσεις. Με αφορμή, λοιπόν, τα δημοσιεύματα της επικαιρότητας για την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει τα κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, κατατέθηκε η εν λόγω ερώτηση.

Αντίθετα, τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρξε ούτε μισή ερώτηση του τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που να ζητά την ένταξη των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας στην Α’ Ζώνη, δεδομένου ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας είναι όμοιες με νομούς που ανήκουν στη Ζώνη αυτή. Η ΝΔ είχε καταθέσει ερώτηση για τον κ. Πετσίτη, για το αεροπλάνο της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας, αλλά για την ένταξη του Κιλκίς στην Α’ Ζώνη….όχι.

Επιπλέον, η ανησυχία και των πολιτών αλλά και η δική μας για το χειμώνα που έρχεται είναι εύλογη, διότι μέσα σε μόλις τρείς μήνες, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, έχει ανακοινώσει την μη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, έχει ανακοινώσει την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε περίπου 7500 περιοχές, με συνέπεια την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, μέτρα, δηλαδή, που συμπιέζουν το συνολικό ετήσιο εισόδημα των νοικοκυριών. Αντί να πει μια κουβέντα για τα παραπάνω η ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς, τυρβάζει περί άλλων.

Φτάνοντας στην ουσία της κατατεθείσας ερώτησης, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση της η  ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κιλκίς δεν βρήκε δυο λέξεις να αναφέρει αν συμφωνεί ή όχι με την ερώτηση. Θέλει την ένταξη του Ν. Κιλκίς στην Α’ Κλιματική Ζώνη και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να συμβάλλει να γίνει πράξη αυτό; Ή μήπως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει να πει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα συντασσόμενη με όσους έχουν αλλεργία στα επιδόματα και εισηγούνται την περικοπή τους.

Τέλος, για το ύφος, τον (μη) πολιτικό λόγο και για το ήθος της ανακοίνωσης της ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Αυτά έχουν, αυτόν τον τρόπο ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν.