Ο Δημήτρης Μπαβέλης συνεχίζει με τον Χρήστο Γκουντενούδη

Με αφετηρία το Βαφειοχώρι, και μόνιμη κατοικία το Πολύκαστρο ο Δημήτρης Μπαβέλης, έχει σπουδές ως Τεχνολόγος Γεωπόνος ενώ είναι και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος. Ασχολήθηκε από νωρίς με τον τομέα των ασφαλειών, πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις δραστηριοποιούμενος σε Πολύκαστρο, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη διατηρώντας ισάριθμα γραφεία.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Τσαμπάζη, δασκάλα, και έχουν μια κόρη την Αλεξάνδρα.

Αποτέλεσε για πολλά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός σε έναν από τους πρώτους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Πολυκάστρου, έχοντας συγχρόνως την ευθύνη σύνταξης της τοπικής εφημερίδας «Νέα του Πολυκάστρου» και στη συνέχεια της εφημερίδας «ο Δημότης του Πολυκάστρου». Υπήρξε μέλος της διοίκησης του αθλητικού σωματείου «Ολυμπιάς ΄96» κατά τη σύστασή του. Ασχολήθηκε ενεργά επί χρόνια με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πολυκάστρου και Περιχώρων, από τις θέσεις του γραμματέα και του προέδρου, ενώ υπήρξε ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, τη διετία 2000-2002. Υπήρξε, επίσης, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων και παρακολούθησε σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Μπαβέλης εκλέγεται, για πρώτη φορά το 2014, δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Παιονία Ισχυρή» και δήμαρχο τον Χρήστο Γκουντενούδη. Αναλαμβάνει ως Πρόεδρος τη διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Με όραμα, με αρχές, με συνέπεια, ειλικρίνεια αλλά και σεβασμό στον συνδημότη, προχωρεί σε μια σειρά ενεργειών εξορθολογισμού του κόστους των δράσεων της Επιχείρησης. Σχεδιάζει και υλοποιεί μια σειρά παρεμβάσεων που αλλάζουν την εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων, του κολυμβητηρίου του Δήμου αλλά και των πολιτιστικών χώρων ευθύνης του, παραμένοντας κοντά στα προβλήματα και δίνοντας λύση σ’ αυτά, με έντονο αίσθημα δικαίου.

Αναβαθμίζει τη λειτουργία του Ωδείου εξυγιαίνοντάς το, δημιουργεί ένα επιπλέον δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, λειτουργεί το κολυμβητήριο με όλο και αυξανόμενο αριθμό παιδιών και εσόδων, καθιερώνει τις χορωδιακές συναντήσεις, όπως και το φεστιβάλ φιλαρμονικών με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ως εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού βάζει τη σφραγίδα του σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Σταθερός στις αξίες αλλά και στις επιλογές του, με υπομονή και επιμονή, καθώς επίσης και με μεγάλη διάθεση προσφοράς, στηρίζει την προσπάθεια του Χρήστου Γκουντενούδη για τον Δήμο του αύριο, για μια Παιονία Ισχυρή.