«Γραμμή του Δημότη»
Ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Παιονίας είναι να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και να φέρει πιο κοντά τον δημότη δίνοντας λύση στα προβλήματα με τα οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος.
Η εφαρμογή “CTmap” που θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, μας φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη του παραπάνω στόχου που είναι να ενεργοποιήσει καινοτόμες εφαρμογές τεχνολογίας ώστε να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των δημοτών του.
Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ο δημότης θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει διαδικτυακά με τη δημοτική αρχή, ώστε να αναφέρει, να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για την πορεία του προβλήματος. Μόλις εντοπίσει ένα ζήτημα που τον απασχολεί είτε πρόκειται για ένα ογκώδες αντικείμενο που πρέπει να απομακρυνθεί, είτε για ένα χαλασμένο κάδο, είτε για μια καμένη λάμπα ηλεκτροφωτισμού είτε για μια λακκούβα στο δρόμο, ο δημότης μπορεί με πολύ απλές κινήσεις να καταγράψει το αίτημά του, να το αποστείλει μαζί με φωτογραφίες ηλεκτρονικά στο δήμο και να παρακολουθήσει την εξέλιξή του. Κι όλα αυτά από την ασφάλεια του σπιτιού του χρησιμοποιώντας είτε το κινητό του τηλέφωνο είτε τον υπολογιστή του.
Το μήνυμα καταχωρείται αυτόματα στην πλατφόρμα με τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες και την ταχυδρομική διεύθυνση που έλαβε από το GPS του κινητού τηλεφώνου τη στιγμή της δημιουργίας του μηνύματος καθώς και την φωτογραφία που συνοδεύει το αίτημα.
Επίσης ο Δήμος μπορεί να του στέλνει διάφορες ενημερώσεις ακόμη και με την χρήση των άμεσων μηνυμάτων. Η ενημέρωση θα έχει μηδενικό κόστος και ο πολίτης θα πληροφορείται άμεσα, γρήγορα, χωρίς αναμονές και ουρές.
Τέλος, για τους πολίτες που δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία, ενεργοποιήσαμε και την τηλεφωνική γραμμή
2343 3 50111 ( 8:00 πμ – 2:00 μμ εργάσιμες ημέρες) ώστε να αναφέρονται αντίστοιχα τα προβλήματα των δημοτών.
Η λογική της εφαρμογής είναι ενοποιημένη , ακολουθεί την λογική του IoT (Internet of Things). Η εφαρμογή θα συνδεθεί τις επόμενες ημέρες και με την ιστοσελίδα του Δήμου.
Επισημαίνεται, ότι ο χρόνος που μεσολαβεί από το αίτημα του πολίτη μέχρι την επίλυση του, εξαρτάται από τη φύση του αιτήματος.
Υπάρχουν αιτήματα που λύνονται αυθημερόν και άλλα πιο σύνθετα που απαιτούν περισσότερο χρόνο.
Μετά την καταγραφή του αιτήματος, ο δήμος είναι πλέον αυτός που επικοινωνεί με τον πολίτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη του αιτήματός του και τον χρόνο ικανοποίησής του.