Δήλωση Γιάννη Χατζηαποστόλου. 

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές διαμορφώνουν ένα νέο θεσμικό περιβάλλον στην αυτοδιοίκηση. Ο ‘’Κλεισθένης’’ φέρνει αλλαγές στον τρόπο εκλογής των δημοτικών παρατάξεων καθιερώνοντας το σύστημα της απλής αναλογικής, η σημαντικότερη πτυχή του όμως εδράζεται στη συναίνεση, στη σύνθεση  απόψεων για την τοπική διακυβέρνηση των Δήμων.

Ως ενεργός πολίτης του Δήμου Κιλκίς, με εμπειρία στον τρόπο οργάνωσής του από θέσεις υψηλής ευθύνης στο πρόσφατο παρελθόν, παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τις προεκλογικές ζυμώσεις στον τόπο μας και τις επαγγελίες των νέων αυτοδιοικητικών σχημάτων.

Δε θα μπορούσε να με αφήσει ασυγκίνητο η αυτοδιοικητική πρόταση του Δημήτρη Κυριακίδη. Ενός νέου ανθρώπου, εξαιρετικού συναδέλφου και έμπειρου αυτοδιοικητικού άνδρα  που ο αδαμάντινος χαρακτήρας, η εντιμότητα και η αξιοσύνη του είναι αρετές που σπάνια συναντά κανείς στις μέρες μας. Με το Δημήτρη Κυριακίδη μας συνδέει μια πολύχρονη φιλία και μια κοινή επαγγελματική διαδρομή μέσα από την οποία έχω εκτιμήσει και το ήθος και το δυναμισμό αλλά και τη σεμνότητά του.

Αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί με το Δημήτρη Κυριακίδη και το δημοτικό συνδυασμό ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ γιατί θεωρώ ότι ως υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς είναι η καλύτερη επιλογή για το Δήμο μας. Οι προγραμματικές θέσεις της δημοτικής παράταξης ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ συνιστούν μια πλήρη αυτοδιοικητική πρόταση με πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία ταυτίζονται με τα δικά μου πιστεύω. Η πρόταση αυτή σηματοδοτεί το καινούριο σε ιδέες, σε πρόσωπα, σε αξίες και εφαρμοσμένες πολιτικές και πιστεύω ότι η νέα γενιά των αυτοδιοικητικών πολιτικών που θα αναδειχθεί μέσα από αυτές τις εκλογές έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις δυνατότητες να πάει το Δήμο Κιλκίς Μπροστά. Με οργάνωση, με σχέδιο, με συνεργασία, με πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’  με υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Κυριακίδη για να πάμε Μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μου τον πιο επιτυχημένο, κατά την κρίση μου, ορισμό που έχει υπέρτερη αξία και στην αυτοδιοικητική μας ζωή: ‘’Πολιτική σημαίνει να αγαπάς τους ανθρώπους’’.

 

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Χατζηαποστόλου κατάγεται από τη Νέα Σάντα, ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς. Είναι γιος του Βασίλη Χατζηαποστόλου π. αναπληρωτή Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και επί σειρά ετών Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς (Ε.Π.Σ.Κ.) και της Φρειδερίκης Τσαχουρίδου συνταξιούχου δασκάλας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου και της Πολιτικής Επιστήμης. Από τα φοιτητικά του χρόνια ενεργοποιήθηκε πολιτικά στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Στα πρώτα βήματα της δικηγορικής του καριέρας εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης του Νομάρχη Κιλκίς (2008-2010), ως ειδικός συνεργάτης στην πρώτη Καλλικρατική περίοδο του Δήμου Κιλκίς (2011) ενώ προσέφερε τις νομικές του υπηρεσίες και στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).

Διετέλεσε Γραμματέας της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς ενώ ανέλαβε καθήκοντα και Τομεάρχη Δικαιοσύνης της τοπικής κομματικής οργάνωσης.

Είναι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και επί δύο συνεχείς θητείες εκλέγεται ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου ( από το 2014 έως σήμερα).

Ασχολήθηκε και με τα πολιτιστικά από τη θέση του Αντιπροέδρου στο Σύλλογο Ποντίων Νέας Σάντας.

Εργάζεται ως δικηγόρος στο Κιλκίς αλλά δραστηριοποιείται επαγγελματικά και σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Έχει παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες σε κορυφαίο τραπεζικό όμιλο ενώ είναι νομικός σύμβουλος σε μεγάλη οινοποιητική εταιρία.