Στο δημοτικό συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη προσχωρεί ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ένα ακόμη επίλεκτο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας που ξεχωρίζει για την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά του. Εντάσσεται δε δυναμικά στη νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να φτιάξουμε έναν σύγχρονο, έναν ανοιχτό Δήμο, για να πάμε μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας.

Ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης εργάζεται ως οδηγός στο ΚΤΕΛ Κιλκίς ενώ παράλληλα είναι και ασφαλιστικός σύμβουλος με έδρα το λογιστικό- φοροτεχνικό γραφείο της συζύγου του. Είναι ενεργό μέλος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.).

Έχει σπουδάσει στο ΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης και έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Πληροφορικής ως εκπαιδευτής και στο εμπόριο. Χάρη στις γνώσεις και στην άριστη κατάρτισή του στον τομέα της Πληροφορικής απέσπασε ειδικό έπαινο από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη μηχανογράφηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Κιλκίς ως το πρώτο μηχανογραφημένο υποθηκοφυλακείο της χώρας.

Η αγάπη του για την ξένη μουσική του άνοιξε τις πόρτες σε μουσικά ραδιόφωνα της πόλης του Κιλκίς (Εναλλακτικό, Ακρόαμα) και της Θεσσαλονίκης (Flash Top FM, Club FM) όπου εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός σε νεαρή ηλικία. Ασχολήθηκε και με τον αθλητισμό ως Πρόεδρος του τμήματος χειροσφαίρισης (χαντμπολ) του Συλλόγου ”Πόντιοι 89” από το 1999 έως το 2006 ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς.

Είναι έγγαμος και έχει δύο δίδυμες κόρες.