Ένα ακόμη μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ έφυγε για πάντα από κοντά μας. Συγγενείς, φίλοι και όλοι οι παλαιοί συμπαίκτες του είπαν το τελευταίο αντίο την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

Ο αγαπητός σε όλους Σάββας Καραμπίδης γεννήθηκε στην Ποντοκερασιά από πρόσφυγες και μαχητές της ζωής γονείς. Μαχητής της ζωής και ο ίδιος εγκαταστάθηκε στο Κιλκίς στα μαθητικά χρόνια του γυμνασίου. Το ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη του αγάπη και δεν άργησε να μπεί στην οικογένεια της ιστορικής ομάδας του Κιλκισιακού την οποία αγάπησε με πάθος και υπηρέτησε για πολλά χρόνια.

Αρχηγός της ομάδας για αρκετά χρόνια, άφησε το στίγμα του ως πραγματικού μαχητή και των γηπέδων. Η αγωνιστικότητα και το πάθος με το οποίο αγωνιζόταν ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του. Ο Σάββας δεν αγαπήθηκε μόνο από τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους του Κιλκίς. Σε πολλά γήπεδα τότε εκτός έδρας οι φίλαθλοι αναγνωρίζοντας το πάθος του φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Ο Σαββας κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αφού αγωνίστηκε ως αρχηγός στο τελευταίο και σημαντικό ιστορικό παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το 1976.

Δεν εγκατάλειψε όμως την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια ως προπονητής ομάδων του Κιλκίς.

Για την προσφορά του και το ήθος του στο ποδόσφαιρο τιμήθηκε από τον Κιλκισιακό και από όλες τις ομάδες που εργάστηκε σαν προπονητής. Ιδιαίτερη τιμή για τον Σάββα ήταν η βράβευσή του από την Ε.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη.

Ήταν από τους ιδρυτές του Συλλόγου των Βετεράνων του Κιλκισιακού σαν γ.γ. και αργότερα σαν πρόεδρος. Συνεπής πάντοτε στις συμμετοχές του στις εκδηλώσεις του συλλόγου αγωνίστηκε για περισσότερο από 30 χρόνια. Το τελευταίο του ταξίδι έμελλε να είναι στο Βέλγιο στην διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά B.R.I.G. 2016.

Ο Γολγοθάς με την διάγνωση της αρρώστιας ταλαιπώρησε τον Σάββα για δύο χρόνια. Ήταν δυνατός και πίστεψε ότι θα κερδίσει. Δεν τα κατάφερε όμως, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.

Εκφράζουμε με βαθιά λύπη τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

Ο Σύλλογος Βετεράνων του Κιλκισιακού