Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η πιο παιχνιδιάρικη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού σταθμεύει αυτή τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς (21.15) για να σκορπίσει γέλιο και σάτιρα! Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά η ‘’Ζωή Μετά’’, ο ‘’Ισοβίτης’’ και ‘’Χαμηλές πτήσεις’’ ράβονται και σμίγουν στη ‘’Ζωή Μετά’’ σε ένα σύνολο χιουμοριστικών καταστάσεων, υποστηριζόμενες από μια ισχυρή ομάδα κωμικών ηθοποιών.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, η Σοφία Βογιατζάκη, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο  Χρήστος Τριπόδης και ο Δημήτρης Αγοράς,που υπογράφει τόσο την θεατρική διασκευή όσο και την σκηνοθεσία, ως σύγχρονοι ήρωες του Αρκά θα ξεπηδήσουν και θα ζωντανέψουν μέσα από τις νέες σελίδες των κόμικς, για να φέρουν λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου αλλά και στα χείλη όλων των θεατών που θα απολαύσουν την παράσταση που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Στην “Ζωή Μετά”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου παίρνουν πνοή ζωής, σχολιάζοντας με πολύ χιούμορ και με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες.

Η θεατρική παράσταση αρχίζει στις 21:15 και είναι ενταγμένη στο ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’ του Δήμου Κιλκίς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η υπόθεση του έργου

Ο Μπαμπάς  Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

Την παράσταση διοργανώνει η εταιρία θεατρικών παραγωγών ‘’Μέθεξις’’. Για την ασφάλεια των θεατών θα τηρηθούν αυστηρά οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής.

Συγγραφέας: Αρκάς

Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

Σκηνικά : Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Διάρκεια παράστασης: 80’ (χωρίς διάλειμμα)