Για την ανατροπή της απόφασης ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια Πολυκάστρου αγωνίζεται ο Δήμος Παιονίας. Προκειμένου να ενημερωθούν σωστά οι κάτοικοι της Παιονίας και του Κιλκίς για το ζήτημα της κατασκευής πλευρικών διοδίων στο Πολύκαστρο, οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω, τα οποία μάλιστα προκύπτουν από δημόσια έγγραφα:

  1. Το 2017, με σχετική ΚΥΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη λειτουργία 38 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στις καθέτους της. Ανάμεσα σε αυτά τα διόδια, προβλέπονταν και δύο πλευρικά στον κόμβο του Πολυκάστρου. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν τελείως παράλογη, καθώς ο δρόμος από το Πολύκαστρο μέχρι τα Μάλγαρα είναι γνωστό ότι δεν έχει τα χαρακτηριστικά σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Συγκεκριμένα, ούτε δύο λωρίδες κυκλοφορίας διαθέτει ανά κατεύθυνση, ούτε έχει στηθαίο διαχωριστικό στη μέση της οδού, και φυσικά, η ποιότητα του οδοστρώματος είναι πάρα πολύ κακή. Ουσιαστικά, δηλαδή, αποφασίστηκε η επιβολή διοδίων σε έναν δρόμο που έχουμε πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και μάλιστα από μετωπικές συγκρούσεις.
  2. Ο Δήμος Παιονίας το 2017, με ομόφωνη απόφασή του και συνεργασία του τότε Δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη και του Βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά, απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών και κατέθεσαν στο συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της σχετικής ΚΥΑ, η οποία μετά από μία αναβολή που ζήτησε η Εγνατία ΑΕ, εκδικάζεται στο Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, στις 21 Ιανουαρίου 2020. Εάν κριθεί σκόπιμο, θα επιδιωχθεί και η συζήτηση προσωρινής διαταγής επί αίτησης αναστολής.
  3. Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με την παρουσία του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά, ο Δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης ενημέρωσε για τη συνάντηση που πραγματοποίησε ήδη με τον Πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ και αποφασίστηκε, πέραν των δικαστικών ενεργειών, να υπάρχει και η παράσταση-ενημέρωση της τωρινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, έτσι ώστε να ακυρωθεί ή να ανασταλεί η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αναβαθμιστεί, όπως απαιτείται, ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι κανείς Κιλκισιώτης δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτή την αδικία σε βάρος του Νομού, καθώς ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι να ζητούνται τέλη διοδίων στο μοναδικό κομμάτι της Εγνατίας που όχι μόνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σύγχρονος αυτοκινητόδρομος αλλά και με βάση τα στατιστικά αποτελεί μία πραγματική καρμανιόλα για τους οδηγούς.

 

ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΚΙΛΚΙΣ