Ομιλία Γ.Γεωργαντά για την καλή νομοθέτηση

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, απηύθυνε χθες ομιλία στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) και το Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Φόρουμ (ELF), για την καλή νομοθέτηση, με συμμετέχοντες τον πρ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρ. Πρόεδρο του ΣτΕ και Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο και άλλους εκλεκτούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Υφυπουργός επικέντρωσε την παρέμβασή του στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Κυβέρνηση για την καλή νομοθέτηση και ιδιαίτερα στις καινοτομίες του Επιτελικού Κράτους.
Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός τόνισε ότι «Το Επιτελικό κράτος είναι η πρώτη ουσιώδης θεσμική παρέμβαση της Κυβέρνησης, που θέτει γενικούς και ειδικούς κανόνες καλής νομοθέτησης, προσανατολισμένους στην εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού Κράτους. Με το Επιτελικό Κράτος και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας που θεσπίζει, τίθενται τα θεμέλια για μια σύγχρονη νομοθετική διαδικασία, ορίζοντας ένα πλαίσιο ορθής νομοθέτησης, το οποίο η Κυβέρνηση δεσμεύεται δημόσια να τηρήσει».