Πανηγυρική εκλογή Στέφανου Παραστατίδη στην Κ. Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη, για την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής

Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που έγινε το Σαββατοκύριακο μάς θύμισε κάτι από παλιά. Οι άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, το ενωτικό κλίμα, οι πολλές υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή, η μαζική συμμετοχή, η ισχυρή παρουσία της νέας γενιάς, καθώς και οι καταστατικές αλλαγές, συνέθεσαν ένα παζλ που δίνει εκ νέου προοπτική στην παράταξή μας.

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στον πολιτικό μας χάρτη δεν μπορεί να είναι μια δικαιωματική ή αυτονόητη βολική θέση. Είναι επιτακτική ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να γίνει και πάλι η δύναμη που εκφράζει τους πολλούς, μετά το κόστος που πλήρωσε αυτά τα δέκα περίπου χρόνια της κρίσης, όπου  βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την επιβίωση της χώρας.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι βρεθήκαμε ξανά άνθρωποι που είχαμε να συναντηθούμε χρόνια στο ίδιο μετερίζι. Κι αυτό ήταν και συγκινητικό. Όμως, ήταν και ελπιδοφόρο, γιατί μαζί βρεθήκαμε πολλές γενιές, οι ιστορικές μορφές του κινήματος που έδωσαν το δικό τους αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κι οι νέοι που τώρα μπαίνουν μπροστά και δείχνουν τη δική τους διάθεση να δουλέψουμε και να φέρουμε την αλλαγή που χρειάζεται αυτή η χώρα.

Επιπλέον για μένα προσωπικά ήταν μια σημαντική στιγμή το συνέδριο. Επειδή οι συνοδοιπόροι μου, σε αυτή τη νέα πορεία που χαράζουμε, με εξέλεξαν στην τιμητική 18η θέση στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους.

Βαδίζουμε, λοιπόν, στην τελική ευθεία, με δύναμη και αισιοδοξία, δίνοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για την πολιτική ανατροπή.

Στέφανος Παραστατίδης