Από την έναρξη της νέας χρονιάς, όταν έγινε γνωστή η πρόθεσή μου για τη διεκδίκηση του Δήμου Κιλκίς στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, έθεσα στη διάθεση των συνεργατών μου την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου. Σήμερα συναποφασίζουμε να τη θέσουμε σε ισχύ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους αρχής και με αποκλειστικό σκοπό να διαφυλάξω τα συμφέροντα του Επιμελητηρίου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, από τα βάθη της καρδιάς μου όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, τους συνεργάτες μου, τα μέλη του Δ.Σ., τους εργαζόμενους, τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με όλες μου τις δυνάμεις και κάθε πρόσφορο μέσο από τη θέση του μέλους του Δ.Σ.

Υπηρέτησα τον Επιμελητηριακό Θεσμό με πάθος και αφοσίωση τα 17 τελευταία χρόνια και μπορώ να πω ότι νιώθω ιδιαίτερα περήφανος, αλλά και συγκινημένος για το καινοτόμο και πλούσιο έργο που επιτελέστηκε επί της θητείας μου. Βάλαμε τη σφραγίδα μας σε πολλές σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δράσεις όπως:

-Στη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου, ενός σημαντικού εργαλείου για την πώληση των αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

-Στην ίδρυση Γραφείου Μικροπιστώσεων στο Κιλκίς, μετά από παρέμβασή μας στο Ευρωκοινοβούλιο, που προσέφερε ανάσες στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

-Στην προώθηση της εξωστρέφειας πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από 30 συνολικά επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, που υλοποιήσαμε με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

-Στην ουσιαστική αδελφοποίησή μας με τα Επιμελητήρια Σμύρνης και Λευκωσίας.

Πιο σημαντική, ωστόσο, υπήρξε η απόκτηση νέας λειτουργικής και σύγχρονης στέγης για την επιχειρηματική κοινότητα από το 2008, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην αναπαλαιωμένη Εθνική Τράπεζα.

Στα 17 χρόνια που πέρασαν επιδιώξαμε συνεργασίες και συνέργειες με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς του τόπου, και όχι μόνο, και δουλέψαμε με μεθοδικότητα και σχέδιο. Κατορθώσαμε με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών και με την εκλογή μου ως Αντιπροέδρου στην Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων Ελλάδας, να ακουστεί το μικρό Επιμελητήριο του Κιλκίς μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τώρα, ένας μεγάλος αγώνας ξεκινάει για να διεκδικήσουμε το Δήμο Κιλκίς, που κατά γενική ομολογία χρειάζεται γενική επανεκκίνηση σε πολλούς τομείς κι επίπεδα. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί χρόνο, γνώση και προσήλωση.

Για μένα ωστόσο, ο κύκλος του τοπικού επιχειρείν δεν κλείνει εδώ. Ευελπιστώ ότι με τη στήριξη των συμπολιτών μου θα συνεχίσω να στηρίζω την ανάπτυξη και την προαγωγή της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας από τη νέα μου θέση πλέον στο Δήμο Κιλκίς.

Παύλος Τονικίδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς