Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Αλέξανδρου Αντωνιάδη, με τίτλο
“Παράλληλοι Κόσμοι”
την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.
Ο Αλέξανδρος Αντωωιάδης γεννήθηκε στο Κιλκίς, σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την εποπτεία του Κ. Κατζουράκη και του Γ. Τσακίρη και χαρακτική υπό την εποπτεία του E. Γιανναδάκη. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός αναπληρωτής στην δευτεροβάθμια σταΤρίκαλα.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, (Λονδίνο , A &D Gallery -13 -17 Νοεμβρίου 2018, Αθήνα Κολωνάκι ΅Ιμερος ΅19 Μαρτίου- 23 Απριλίου 2016, Λονδίνο IItspiration 23Ιούνιου- 17 Ιουλίου 2015, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη 15η Οκτωβρίου -15 Νοέμβρη 2014, Kunstverein Tiergarten | Galerie Nord Berlin, Germany 24 Μαρτίου – 20 Απριλίου 2013 κ.α)

Η δουλειά που παρουσιάζει στην Τέχνη έχει να κάνει με τη συζήτηση μεταξύ του παλιού και του νέου. Η έμπνευσή του είναι ο τρέχων κόσμος που αλλάζει πολύ γρήγορα.
Τον απασχολούν φανταστικές πόλεις που έρχονται σε αντίθεση με το παλιό, προσπαθεί να καταδείξει τις ραγδαίες αλλαγές στον κόσμο των παλιών σπιτιών χρησιμοποιώντας σουρεαλιστικά στοιχεία.
Έτσι καταφέρνει να αναδείξει την ειρωνεία αυτού του νέου κόσμου με σπίτια που ισορροπούν στην κορυφή των κτιρίων ή γυρίζοντας ανάποδα τα παλιά σπίτια, τους ουρανοξύστες ή το ένα μέσα στο άλλο.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 23 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά (εκτός σαββατοκύριακου) 5:00-8:00 μ.μ.