Ι. Καϊτεζίδης: “Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση, ένα αντίδωρο στους πυροσβέστες που κάθε καλοκαίρι δίνουν μάχη με τις φλόγες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες”

Το σημαντικό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στηρίζει έμπρακτα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ενισχύοντας τις προσπάθειες και τα μέσα των πυροσβεστών, που κάθε καλοκαίρι καλούνται να δώσουν, σκληρή μάχη με τις φλόγες για να προστατεύσουν τα δάση μας, το φυσικό πλούτο της χώρας, αλλά και τις ιδιοκτησίες εντός του αστικού ιστού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΠΕΔΚΜ προχώρησε στην αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού, τον οποίο δώρισε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, με στόχο να καλύψει μέρος των αυξημένων αναγκών τους.

Τον εξοπλισμό στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών παρέδωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο, δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών Σίμο Δανηλίδη και τον παρέλαβε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης. Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν και ο Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, και ο υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης πύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της ΠΕΔΚΜ να προβεί στη δωρεά εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο πρόεδρος κ. Καϊτεζίδης τόνισε πως «είναι η ελάχιστη ανταπόδοση, ένα αντίδωρο στο προσωπικό που κάθε καλοκαίρι δίνει μάχη με τις φλόγες για να σώσει τα δάση μας, ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Πρόσθεσε πως η αυτοδιοίκηση «αναγνωρίζει και τιμά το δύσκολο έργο που επιτελεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο αγωνίζεται με αυταπάρνηση στην κατάσβεση πυρκαγιών, που απειλούν τα δάση μας, αλλά και τον δομημένο αστικό ιστό. Οι πυροσβέστες είναι “οι ήρωες του καλοκαιριού”, εκείνοι που αψηφούν τον κίνδυνο και με κίνδυνο ζωής επιτελούν το καθήκον τους για να προστατεύσουν όλους εμάς».

Από την πλευρά του ο υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Ι. Καϊτεζίδη και τα μέλη του προεδρείου για τη σημαντική δωρεά προς το σώμα, επισημαίνοντας πως «η ευαισθησία σας για συμπαράσταση και βοήθεια προς την υπηρεσία μας εκτιμάται ιδιαίτερα από τους υπαλλήλους της και δίνει κουράγιο και δύναμη, για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας με την ίδια αμείωτη θέληση και ένταση».