«Η ευθύνη για την υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Διοικήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας».

Το Κιλκίς επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Μαΐου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος, μαζί τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους από την ΠΕ Κιλκίς, Αλτιπαρμακίδου Ρία, Αθανασιάδη Θοδωρή, Χαλίτσιο Κώστα, Φαχουρίδου Βίκυ και Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο. Εκεί πραγματοποίησε περιοδεία στο Νοσοκομείο, στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς ενώ τέλος, παρουσίασε στα τοπικά μέσα τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  από την ΠΕ Κιλκίς.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει επανειλημμένα τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς, όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και στα σωματεία και τους φορείς που δραστηριοποιούνται τα μέλη του.

Επισήμανε πως είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα να στεγάζεται το νοσοκομείο μίας πόλης όπως το Κιλκίς σε κτίρια που κτίστηκαν τη δεκαετία του 1930, να υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς που φτάνουν ακόμα και το 50%, να μην μπορεί το ΕΚΑΒ να καλύψει τις καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των ασθενών κ.ά.

Ανέφερε ότι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου μόνο τυχαία δεν είναι, μιας και η Υγεία όλο και περισσότερο εμπορευματοποιείται και το βάρος πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ενώ, συμπλήρωσε, πως όσο και αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προβάλει το δήθεν έργο της στη δημόσια υγεία, η βάρβαρη πραγματικότητα, όπου ο λαός βάζει βαθιά το χέρι του στην τσέπη για την πρόληψη, τη θεραπεία, το φάρμακο, και όποιος δεν έχει χρήματα βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της τύχη του, παραμένει

Τόνισε ακόμα και τις ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, όπου οι Δήμαρχοι και οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και άλλων αστικών δυνάμεων ζητούν συνεχώς νέες ευθύνες και αρμοδιότητες, όπως και της υγείας, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένοι οι ανάλογοι πόροι. Καυτηρίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο Δήμος Κιλκίς χρηματοδότησε με 128.000 ευρώ την επισκευή μίας πτέρυγας στο Νοσοκομείο, από τα χρήματα των πολιτών του Κιλκίς, χωρίς να διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ από την Κυβέρνηση, χωρίς να αναδείξει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.

Κατά την επίσκεψη στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος μίλησε με τους υπαλλήλους, όπου ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό με την ταυτόχρονη εντατικοποίηση της εργασίας τους, εξηγώντας ότι αυτή η τάση είναι πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων στους Δήμους και την Περιφέρεια, ώστε να διευρυνθούν παραπέρα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς, ώστε να ενισχυθούν οι εργολάβοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό υλοποιούν έργα των ΟΤΑ με πολύ μεγαλύτερο κόστος για το λαό και με αμφίβολης ποιότητας αποτέλεσμα.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, τόνισε, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες στις 26 Μαΐου μπορεί να δώσει ανάσα και ελπίδα στο λαό, να συμβάλει στην οργάνωση της αντεπίθεσης για σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο λαός του Κιλκίς μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά σ’ αυτές τις εκλογές καταδικάζοντας την κυρίαρχη πολιτική και τους υπεύθυνους σε κεντρική και τοπική διοίκηση, δυναμώνοντας το ΚΚΕ και τους υποψήφιούς του, οι οποίοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα την επόμενη μέρα των εκλογών για τα λαϊκά συμφέροντα.