Για 13η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας το «Λαβάς» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία τον 13ο Διαγωνισμό Πιροσκί, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου 2019.

Μία εκδήλωση, που πλέον αποτελεί από τους κορυφαίους θεσμούς στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Κιλκίς, μέσα από την οποία ο Σύλλογος της Ευκαρπίας με Πρόεδρο την κα Μαρία Ευθυμιάδου – Αυγητίδου και υπό τις οδηγίες του πατρός Ιωάννη Ξενιτίδη, Εφημερίου του Ιερού Ναού της Ευκαρπίας και πρωτεργάτη της εκδήλωσης, αναδεικνύεται η παράδοση των Ποντίων και τιμώνται τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίσθηκαν για το πιο νόστιμο Πιροσκί, το οποίο με ψηφοδέλτιο έδειχνε την προτίμηση του το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε δωρεάν πιροσκί ενώ χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν άψογα ποντιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Κώστα Παυλίδη.

Την εκδηλωση χαιρέτισαν οι Βουλευτές του Νομού Γιώργος Γεωργαντάς και Χρήστος Χατζησάββας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, εκ μέρους του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαλάσκας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Π. Τονικίδης, Δ. Κυριακίδης, Σ. Καζαντζίδης και Γ. Φαχουρίδης, ο Δημ. Σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Γιαννόπουλος, η Δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα.

Παρέστησαν επίσης ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Κατερίνα Ζιούτα, Άκης Πιπερίδης, Γιάννης Δημητριάδης και Ανέστης Πογέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάζαρος Παζαρτζικλής, Θέμης Ανθρακίδης, Νίκος Τατίδης, Παναγιώτης Καλτσίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς Κώστας Βιολιτζής, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, ο Διευθυντής του ΕΒΕ Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς «ο Άγιος Ευγένιος» κα Γεωργία Κολεσιώτου, κ.α.

Θα ακολουθήσει πληρέστερο ρεπορτάζ με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.