Λίγους μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές του Μαίου και στον Δήμο Κιλκίς ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κατέλθουν εκ νέου ως υποψήφιοι.

Να σημειωθεί ότι ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης (μετράει 4 θητείες Δήμαρχος, τρεις στην Πικρολίμνη και μία στο Κιλκίς) με δήλωση του ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι 4 από τους 6 υποψήφιους Δημάρχους είναι ήδη Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι κ.κ. Κυριακίδης, Τσαντάκης, Τονικίδης και Φαχουρίδης ενώ 2 δεν είναι, οι κ.κ. Αγαθόπουλος και Καζαντζίδης.

Από τους Αντιδημάρχους Κιλκίς που στο σύνολο τους είναι 7, ο ένας, δηλαδή ο Δημήτρης Τσαντάκης κατέρχεται υποψήφιος Δήμαρχος. Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες θα συνταχθούν οι Αντιδήμαρχοι Αιμίλιος Νικολαίδης και Άκης Πιπερίδης. Ο Γιώργος Μπαλάσκας συντάχθηκε με τον υπ. Δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη ενώ ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς Ανέστης Πογέλης δεν θα κατέλθει στις εκλογές. Ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι υποψήφιοι ή όχι, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνα Ζιούτα, Άννα Δημάκη (στη θέση του Δημήτρη Τσαντάκη) και Γιάννης Δημητριάδης.

Εκ νέου υπ. Δήμαρχος θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης, με την υποστήριξη του ΚΚΕ.

Από τους Δημοτικούς Σύμβουλους με τον κ. Τσαντάκη συντάχθηκαν οι Γιάννης Σισμανίδης, Αντώνης Μανουσαρίδης, Πρόδρομος Πεντζερετζής, Γεωργία Τσελέκη και ο Κώστας Σβέρκος (εκλεγμένος με τον Π. Τονικίδη).

Με τον κ. Κυριακίδη συντάχθηκαν οι Νίκος Ιντζέλης και Στάθης Καρυπίδης.

Με τον κ. Τονικίδη ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι το σύνολο των Συμβούλων του, Ανθρακίδης, Δημητρίου, Ζώτος, Καλτσίδης, Καραμπίδης, Παζαρτζικλής, Παπαδόπουλος, Σαπλατέρα, Στανημερόπουλος και Τριανταφυλλίδης εκτός από τον Γιώργο Αμανατίδη ενώ ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης μετρά και δύο μεταγγραφές από την παράταξη του νυν Δημάρχου, αυτές του Νίκου Τατίδη και του Θανάση Γραμματικόπουλου.

Η Ελένη Αναστασιάδου θα κατέλθει με τον Συνδυασμό του Δημήτρη Αγαθόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος Σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης, που διεκδικούσε τον Δήμο ως επικεφαλής αποσύρθηκε και μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος με κανέναν Συνδυασμό.

Σίγουρα δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Μωυσίδου, η επικεφαλής του ΑΛΛΑΖΩ Ιωάννα Ρούσσου και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Κώστας Παπαδάκης (θήτευσε τρεις θητείες στο Δήμο Κιλκίς).

Στα ερωτηματικά μπαίνουν η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Νατάσσα Ανανιάδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία – Δωροθέα Μανιουρά, Αγγελική Αντωνιάδου, Χρήστος Τερζητάνος και ο πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γιάννης Τσογγίδης.

Τέλος με τον κ. Κυριακίδη θα κατέλθουν υποψήφιες η Πρόεδρος της Δ.Κ. Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου και η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού.