Πολύ ψηλά στη αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ το Τμήμα Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς

Στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας του

Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς- για τον κλασσικό αθλητισμό της Ελλάδας βρίσκει τον νεοσύστατο Αλέξανδρο Κιλκίς , στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας του , στην πρώτη θέση των συλλόγων που καλλιεργούν τον στίβο στην πόλη τους Κιλκίς και στην 131η θέση  από τα 348 σωματεία του ΣΕΓΑΣ που παρουσίασαν αγωνιστική δράση κατά το 2019.

Η τεράστια αυτή επιτυχία αυτή οφείλεται στο έργο που επιτελείται από τους ανθρώπους του Αλέξανδρου Κιλκίς (παράγοντες, προπονητές), αλλά κυρίως στις καταπληκτικές εμφανίσεις των αθλητών του στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το τμήμα στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς ξεκίνησε την επίσημη αγωνιστική του δραστηριότητα τον Ιανουάριο του 2019 και συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία σε όλα τα Πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Η εικόνα αυτών των αγωνιστικών επιτευγμάτων είναι ακόμη πιο σημαντική αν ληφθεί  υπόψη ότι η κύρια συνισταμένη της υψηλής βαθμολογίας οφείλεται στους νέους αθλητές (παίδες – κορασίδες και παμπαίδες –παγκορασίδες) που πλαισιώνουν το σύλλογο .

Στα Πανελλήνια πρωταθλήματα αγωνίστηκαν οι αθλητές Αλέξανδρος Αλέρου και Ανέστης Σιταρίδης και οι αθλήτριες Παναγιώτα Φαρμάκη , Στέλλα Παρασκευά, Κωνσταντίνα Κούρλη και Στέλα Μαργαριτίδου κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια και άλλες τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς . Ακόμη δύο αθλητές (Αλέρου και Φαρμάκη) αγωνίστηκαν σε διεθνή μήτινγκ στίβου κατακτώντας μετάλλια ενώ ο κορυφαίος αθλητής του συλλόγου Αλέξανδρος Αλέρου αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα (δύο χρυσά μετάλλια) και συγκαταλέχθηκε με τις επιδόσεις του στους κορυφαίους παίδες αθλητές στον κόσμο στα 400 και 800μ.