Ένα πάγιο αίτημα του Κιλκίς μπαίνει σε πορεία υλοποίησης

Την ένταξη έργου μελέτης για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Κιλκίς με το δίκτυο του ΟΣΕ, ύψους 800.000,00 €, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019  ενέκρινε  ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Ιωάννης Τσακίρης στις 23 Δεκεμβρίου.

Η σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα βελτιώσει αισθητά την εξυπηρέτηση της ΒΙ.ΠΕ, κάνοντας πιο εύκολη τη μεταφορά εμπορευμάτων και πρώτων υλών, θα δώσει κίνητρα για την εγκατάσταση νέων βιομηχανιών στο Κιλκίς και θα αναβαθμίσει τη θέση του Νομού μας στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Η σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής με το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών του Κιλκίς. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο διοργανώθηκε, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά, επίσκεψη κλιμακίου Υπουργών στο διοικητικό κέντρο της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα της σύνδεσης, με εκπροσώπους της διοίκησης της βιομηχανικής περιοχής, επιχειρηματίες καθώς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του τοπικού επιμελητηρίου. Τότε ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε δεσμευτεί για την ένταξη και υλοποίηση του έργου, δέσμευση που γίνεται πλέον πράξη.