Με τη σύμπραξη Δήμου Κιλκίς και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των νηπιαγωγείων του Δήμου Κιλκίς εμπνέονται από την Ελληνική Επανάσταση και αποτυπώνουν στο μπλοκ ζωγραφικής τα χρώματά της!

Το επετειακό αφιέρωμα του Δήμου Κιλκίς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης συνεχίζεται με εκπαιδευτικές συμπράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κιλκίς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς προκήρυξαν μαθητικό  διαγωνισμό ζωγραφικής στον οποίο κλήθηκαν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και τα νήπια των Νηπιαγωγείων του Δήμου Κιλκίς.

Ο τίτλος του μαθητικού διαγωνισμού είναι ‘’Στα χρώματα της Επανάστασης’’.

Ως προς τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού:

Οι ζωγραφικές δημιουργίες των παιδιών θα αξιολογηθούν από επιτροπές εκπαιδευτικών οι οποίες θα επιλέξουν τα δέκα (10) πιο αξιόλογα έργα κάθε τάξης των Δημοτικών Σχολείων καθώς και τα δέκα (10) πιο αξιόλογα έργα από τα Νηπιαγωγεία.

Στα τρία (3) επιλεγόμενα, ως πιο αξιόλογα, έργα κάθε τάξης των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων θα δοθούν ως αναμνηστικά βραβεία,  tablets.

Στα πέντε (5) επόμενα επιλεγόμενα, ως αξιόλογα, έργα κάθε τάξης των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων θα δοθούν ως βραβεία αναμνηστικά μετάλλια για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821.

Στα υπόλοιπα δύο (2) επιλεγόμενα έργα κάθε τάξης των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, θα δοθούν ως αναμνηστικά βραβεία, βιβλία σχετικά με την Επανάσταση του 1821.

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες θα επιδοθούν αναμνηστικά τετράδια για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Τα έργα των παιδιών, αφού συγκεντρωθούν στις σχολικές μονάδες, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως τις 15 Μαΐου.

Λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας θα γνωστοποιηθούν με νέα εγκύκλιο της Διεύθυνσης.

Τα αναμνηστικά βραβεία θα απονεμηθούν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κιλκίς στη λήξη της σχολικής χρονιάς.