Παραμονή της μεγάλης εορτής της Πόλεως, κατά την οποία τιμώνται οι Πολιούχοι και Προστάτες του Κιλκίς Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, θα ενθρονιστεί στην έδρα της Μητροπόλεως, το Κιλκίς, ο νέος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος.

Σε μία σεμνή, απλή αλλά ιδιαίτερη σημαντική τελετή το ιστορικό ωρολόγιο της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου θα χτυπήσει ξανά μετά την εκδημία του Μητροπολίτου Εμμανουήλ.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 3:30 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης θα υποδεχθεί με τον Τοποτηρητή της Ι. Μητροπόλεως Σεβ. Γουμενίσσης κ. Δημήτριος τον νέο Μητροπολίτη και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρονίσεως στον Μητροπολιτικό Ναό.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Α’ Γραμματεύς Αρχιμ. π. Δωρόθεος Πάπαρης θα αναγνώσει την σχετική Εγκύκλιο και ο Τοποτηρητής θα χαιρετήσει εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Λόγους καλωσορίσμαστος θα εκφωνήσουν Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ο Δήμαρχος του Κιλκίς και εκ μέρους του Κλήρου ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος π. Γεώργιος Παντελίδης.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τον ενθρονιστήριο λόγο του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος πρόκειται να δώσει και το στίγμα της ποιμαντορίας του, με τα πρώτα δείγματα της παρουσίας του να καταγράφονται θετικά.

Άξιος!