Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Κιλκίς έκαναν strike στην ανακύκλωση, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι τη σημασία της για τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς τριακόσιοι πενήντα μαθητές  συμμετείχαν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της  Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που έφερε σε επαφή και εξοικείωσε τους νέους πολίτες του Δήμου Κιλκίς με την ανακύκλωση των συσκευασιών και την ορθή χρήση του μπλε κάδου με έναν διασκεδαστικό όσο και δημιουργικό παιδαγωγικό τρόπο, με το παιχνίδι.

Τις εγκαταστάσεις του Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο επισκέφθηκαν ο ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα και συνομίλησαν με τα παιδιά για τα οφέλη της ανακύκλωσης και την υιοθέτηση μιας πιο θετικής στάσης προς το περιβάλλον.

Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης ως εκπαιδευτική και περιβαλλοντική παρέμβαση αποσκοπεί στην εμπέδωση της κουλτούρα της ανακύκλωσης στις νεότερες γενιές και στη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης.