Στο ρυθμό της Αποκριάς το ΛΕΚ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα χορέψουν το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, από τις 10:30 το πρωί, οι μικροί χορευτές των Παιδικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Όλα τα παιδιά, ντυμένα με αποκριάτικες στολές της αρεσκείας τους, με σερπαντίνες, μουσική και τρελό κέφι, θα διασκεδάσουν, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα ξεφαντώσουν!

Ο χορός, η αποκριάτικη διάθεση και οι μεταμφιέσεις θα συνεχιστούν και το βράδυ, από τις 8μ.μ. και μετά, για τους ενήλικες του ΛΕΚ, με τη συμμετοχή των χορευτών του Τμήματος Παραστάσεων και όλων των Τμημάτων Ενηλίκων Κιλκίς και Πολυκάστρου.

Εκδρομή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με το ΛΕΚ

Οδική τριήμερη εκδρομή σε Πρέβεζα-Λευκάδα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (9 -11 Μαρτίου).

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει καθοδόν επισκέψεις στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Π. Βρελή και στο θρυλικό γιοφύρι της Άρτας. Άφιξη στην πόλη της Πρέβεζας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρόσω ολοταχώς για την παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου, του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Ηπείρου!

Τη 2η ημέρα αναχώρηση για Λευκάδα, προσκύνημα στη Μονή Φανερωμένης (πολιούχος του νησιού) και προαιρετική κρουαζιέρα στα Πριγκιποννήσια. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος και περιήγηση στην πόλη της Λευκάδας και στα γραφικά στενά της. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το Λευκαδίτικο καρναβάλι και ειδικότερα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της κεντρικής αγοράς της πόλης.

Την Καθαρά Δευτέρα, στο δρόμο της επιστροφής θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, στάση στην Πάργα, αλλά και στα Γιάννενα.

Εκδήλωση 26ων γενεθλίων Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Στις 19 Μαρτίου 2019, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς, ο ιστορικός αυτός πολιτιστικός σύλλογος του νομού γίνεται 26 ετών. Στο πλαίσιο των γενεθλίων του, που αποτελεί και μια μεγάλη γιορτή παράδοσης για την πόλη του Κιλκίς, το ΛΕΚ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς, διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 7μ.μ. ειδική εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονίσματα», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Στην κορυφαία αυτή μουσικοχορευτική αφηγηματική παράσταση που ετοιμάζεται πυρετωδώς από το Δ.Σ., το χοροδιδάσκαλο Δήμο Πραντσίδη και τους χορευτές του Τμήματος Παραστάσεων του ΛΕΚ, θα συμμετάσχουν και Χορευτικές Ομάδες των Λυκείων Ελληνίδων Βέροιας, Νάουσας και Σερρών, παρουσιάζοντας χορούς, τραγούδια και έθιμα περιοχών της Μακεδονίας.

Είσοδος: 5 ευρώ.

Το Δ.Σ. του ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά για τη στήριξή τους, τους μεγάλους χορηγούς, τις εταιρείες KLEEMANN, SONOCO και ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, καθώς και όλους τους μικρότερους χορηγούς.