Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ρύπανση χώρων της οικίας της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κιλκίς Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδου, αναγράφονται σε πολλά σημεία με σπραίυ τα αρχικά της ΝΔ καθώς και φθορές στο αυτοκίνητό της, σχίζοντας τα λάστιχά του. Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 23.4.19.

Επί τόπου έσπευσαν όργανα της ασφαλείας, που εξέτασαν όλα τα σημεία ρύπανσης και φθορών για συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Η κ. Πάκα-Κυμπαρίδου κατέθεσε τόσο στην ασφάλεια όσο και στον εισαγγελέα ενώ το περιστατικό ήδη προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Ήδη με δηλώσεις τους το γεγονός καταδικάζουν απερίφραστα η ΝΟΔΕ Κιλκίς, ο Βουλευτής του Νομού της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, ο υπ. Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο υπ. Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης, στον Συνδυασμό του οποίου είναι υποψήφια η κα Πάκα.

Aπό την ΝΟΔΕ Κιλκίς ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΝΟ.ΔΕ Κιλκίς καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την κακόβουλη ενέργεια και την πρόκληση φθορών σε αυτοκίνητο υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στην οποία δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της.Καταδικάζει κάθε πράξη που είναι έξω από τα πλαίσια της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης και δηλώνει ότι ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει όπως άλλωστε έκανε πάντα θεματοφύλακα του υγιούς πολιτικού διαλόγου.

Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε στο δράστη ή στους δράστες αυτής της κακόβουλης ενέργειας λέγοντας του ότι κανείς μασκοφόρος και άνανδρος δεν μπορεί να σπιλώσει την πορεία και το ήθος της παράταξης. Οι σκοπιμότητες που θέλησε να εξυπηρετήσει με την πράξη αυτή είναι βέβαιο ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, καθώς και στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν ότι οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν και δεν εκπροσωπούν την Νέα Δημοκρατία.

Ελπίζουμε άμεσα η Αστυνομία να οδηγηθεί στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών και δηλώνουμε πρώτοι ότι θα συμπράξουμε μαζί με τους πολιτικούς σχηματισμούς, τους δημοτικούς συνδυασμούς, αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους στη διατήρηση του κλίματος της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και μόνο.

«Δεν θα το επιτρέψουν»

Εξ άλλου ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε τα εξής:

Οι πολίτες του Κιλκίς δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη δημιουργία ενός νοσηρού και διχαστικού κλίματος, το οποίο κάποιοι με άνανδρες ενέργειες προσπαθούν να προκαλέσουν. Η καταδίκη της κακόβουλης ενέργειας σε βάρος γνωστού πολιτικού προσώπου του Κιλκίς δεν αποτελεί απλά τυπικό καθήκον μου, αλλά θέλω να δηλώσω με τον πιο απόλυτο τρόπο την απέχθεια μου σε τέτοιες πράξεις που καμία σχέση δεν έχουν με το πολιτικό ύφος και ήθος των Κιλκισιωτών. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου τόσο στο ίδιο το πολιτικό πρόσωπο, όσο και στην οικογένεια του και ζητώ την όσο το δυνατόν ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν ατιμώρητοι με το αίσθημα ασφάλειας αλλά και με το δημοκρατικό ήθος των πολιτών του Κιλκίς μένοντας ατιμώρητοι είναι γελασμένοι. Το Κιλκίς είναι μικρό και επειδή γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας, ήδη έχουν γίνει αντιληπτές οι σκοπιμότητες αυτής της ενέργειας και σύντομα με την αποκάλυψη των δραστών θα μπορέσουμε όλοι να δούμε και τα πρόσωπά τους και τα ανέντιμα και ανήθικα κίνητρα τους.

 

Καταδίκη επίθεσης κατά της δικηγόρου Καλλισθένης Πάκα από τον Συνδυασμό Δημήτρη Κυριακίδη

Με αφορμή την πρόκληση δολιοφθορών από αγνώστους στο αυτοκίνητο της δικηγόρου – πολιτικού προσώπου Καλλισθένης Πάκα ο δημοτικός συνδυασμός ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά της δικηγόρου Καλλισθένης Πάκα. Τέτοιες ενέργειες, πρωτόγνωρες στην τοπική μας κοινωνία, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και όποιος ή όποιοι κρύβονται πίσω από αυτές είναι θρασύδειλοι, κινούνται κρυφά στο σκοτάδι, και πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν για τις απαράδεκτες πράξεις τους. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Πάκα όπου της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ ΠΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

Ξημερώματα 23 Απριλίου του 2019 άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό της κας Καλλισθένης Πάκα, το οποίο ήταν στην πυλωτή της, σκίζοντας τα λάστιχα και γράφοντας στο αμάξωμά του με σπρέυ «Ν.Δ.». Η κα Καλλισθένη Πάκα είναι στελέχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και υποψήφια δημοτική συμβούλος με τον ανεξάρτητο Δημοτικό συνδυασμό Ενωτική Δύναμη Κιλκίς.

Καταδικάζουμε ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και να ταράξουν το αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας μας σε περιόδους ειρήνης και δημοκρατικών αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό το γεγονός αυτό να συμβαίνει στη φιλήσυχη πόλη μας.

Ο σημερινός βανδαλισμός του αυτοκινήτου της κας Καλλισθένη Πάκα αποτελεί πρωτοφανή τραμπούκικη-τρομοκρατική ενέργεια που μας πηγαίνει πάνω από 60 χρόνια πίσω και μας παραπέμπει σε σκηνικά που σήμερα συμβαίνουν μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.
Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι άνθρωποι διέπραξαν αυτήν την εγκληματική ενέργεια τέτοιες ημέρες αλλά φαίνεται ότι σκοτεινοί κύκλοι άγνωστης ταυτότητας υπάρχουν και δρουν στο Κιλκίς εδώ και καιρό που θα πρέπει άμεσα να εντοπιστούν από την Αστυνομία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πάντοτε και οι ηθικοί αυτουργοί που δυναμιτίζουν το κλίμα και οπλίζουν το χέρι κακοποιών στοιχείων. Η μικρή κοινωνία του Δήμου μας όπου όλοι γνωριζόμαστε και η εδραιωμένη δημοκρατία στη χώρα μας δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν τέτοιες νοσηρές καταστάσεις.

Οι επιθέσεις στο πρόσωπό της κας Καλλισθένης Πάκα μετά την απόφασή της να ενταχθεί στην Ενωτική Δύναμη Κιλκίς από λεκτικές κλιμακώθηκαν τώρα σε πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας της και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο της. Φαίνεται ότι ο φασισμός δεν φωλιάζει σε συγκεκριμένους χώρους. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη πρέπει να επαναφέρουν το ήρεμο προεκλογικό κλίμα που υπήρχε και να αποτρέψουν χειρότερες εξελίξεις.

Η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς, όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης είμαστε δίπλα στην Καλλισθένη Πάκα η οποία έχει δεχτεί αήθεις επιθέσεις τον τελευταίο καιρό από συγκεκριμένους παράγοντες για την επιλογή της. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλείται άμεσα να καταδικάσει το γεγονός.

Η αδέσμευτη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση δεν πτοείται, δεν τρομοκρατείται. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά και θα προσπαθήσουμε ψύχραιμα να υπάρχει ήρεμο κλίμα προς τις εκλογές. Μας ενώνουν το Κιλκίς και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Δύναμη μας δίνουν οι συμπολίτες μας. Τους αφήνουμε όλους αυτούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στη χλεύη τους.
Θα νικήσουμε όλων των ειδών τις προπαγάνδες, το γκρίζο και την οπισθοδρόμηση.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ
Επικεφαλής-Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
Δημήτρης Β. Τσαντάκης