Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Με πνεύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από τους σεισμούς, ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Για το σκοπό αυτό καλεί τους πολίτες να συνεισφέρουν με  είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα συγκεντρώνονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και από Δευτέρα 2 έως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφερθούν είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμοί). Επίσης βρεφικές πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια και είδη ατομικής υγιεινής.

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συντονίζει ο Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας  Δημήτρης Ασλανίδης.

Το σύνολο της βοήθειας που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στο Δυρράχιο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές του γειτονικού κράτους