Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την κοίμηση του μακαριστού Αρχιμανδρίτη και Καθηγούμενου του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου, γέροντα Χρυσόστομου, στο Πεντάλοφο του δήμου Παιονίας. Ένας ιερωμένος που με το πείσμα του ως άνθρωπος και την πνευματικότητα του ως ιερωμένος, «καθήλωνε» τον κάθε πιστό, προβάλλοντας την Ορθοδοξία μας, τον Χρίστο και βέβαια την Ελλάδα μας.

Με την καθοδήγηση του στους μοναχούς του Ιερού κοινοβίου, έδωσε στην περιοχή μας και όχι μόνο, θρησκευτικότητα μέσα από τα κηρύγματα του και την αγιοσύνη του.

Ένας ιερωμένος, που ήρθε στην περιοχή μας, από άλλον τόπο το 1981 και δημιούργησε αυτή την «κυψέλη» της Ορθοδοξίας, κάνοντας ξακουστή την περιοχή του δήμου Παιονίας.

Με την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, δημιούργησαν έναν «πυρήνα» της Ορθοδοξίας προσελκύοντας εκκλησιαστικό τουρισμό στο δήμο μας και ευρύτερα στο νομό μας.

Μακαριστέ γέροντα Χρυσόστομε,

Είθε ο Πανάγαθος Θεός να σ’ εντάξει πλάι στους Αγίους, για το θεάρεστο έργο σου και να μας καθοδηγεί το Πνεύμα Σου από τους ουρανούς.

Καλό Παράδεισο, καλή Ανάσταση και καλή αντάμωση.

Αιωνία σου η Μνήμη.

 

Χρήστος Π. Γκουντενούδης