Συνάντηση της Ειρήνης Αγαθοπούλου με τους συμβούλους της τοπικής κοινότητας Αξιούπολης και τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής

 

Η κ. Αγαθοπούλου, μετά από αίτημα του προέδρου, κ. Κ. Καλαβάζη, συναντήθηκε με το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Αξιούπολης και τους οικείους δημοτικούς συμβούλους, συζητώντας  για τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, τα ζητήματα τα οποία έθεσαν ενώπιον της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με πρωτοβουλίες που θα δημιουργούν εστίες έλξης τουριστών (Γαλάζια Λίμνη Σκρα, Λίμνη Μεταλλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης). Επίσης, αναφέρθηκε η πρόταση του τοπικού συμβουλίου για τη βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τη βελτίωση των υποδομών, όπως είναι η γέφυρα και το γήπεδο της Αξιούπολης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι τοπικοί σύμβουλοι θα εμπλέξουν τους κατοίκους στις διαδικασίες της αυτοδιοίκησης δίνοντας προτεραιότητα στον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Τέλος, για το θέμα της ανακύκλωσης, δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές για κοινές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Η κ. Αγαθοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στον συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης της περιοχής, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Η στήριξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι υψίστης σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξουμε τη συνέχεια τέτοιων συναντήσεων ώστε να είμαστε ενήμεροι για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να παρέχουμε τη στήριξή μας όπου και όταν χρειάζεται.