Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τχη (ΠΖ) Νικόλαο Χατζηγεωργίου, τον Γενικό Γραμματέα Τχη (ΠΖ) Νικόλαο Ζησόπουλο και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπλγό (ΠΒ) Αριστείδη Τσάτσαρη πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Βουλευτή κ. Γεώργιο Φραγγίδη.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τους σκοπούς της ίδρυσης και λειτουργίας της Ένωσης, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θεσμική εκπροσώπηση του Στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και έχουν αναδειχθεί μέσω της Ένωσης, καθώς και για όλα τα θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό σε πανελλήνιο επίπεδο και έχουν αναδειχθεί από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Εκπροσώπησης στο οποίο συμμετέχει η Ένωση, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ).

Συγκεκριμένα, υπεβλήθη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή κάτωθι ατζέντα θεμάτων προς ενημέρωση, αξιολόγηση και εκδήλωση ενεργειών:

α. Μισθολογική Αποκατάσταση Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών Μακράς Θητείας.

β. Ηλικιακά όρια  – Αυτεπάγγελτη Αποστρατεία Στελεχών Προελεύσεως Επαγγελματιών Οπλιτών. (ΕΠΟΠ).

γ. Επιδόματα Στρατιωτικού Προσωπικού (Επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων – Νυχτερινή Αποζημίωση).

δ. Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών Στρατού Ξηράς (Μοριοδότηση Φρουράς Κιλκίς.)

ε. Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

στ. Δαπάνες Μετακίνησης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων (Ημερήσια Αποζημίωση Φύλλων Πορείας).

Ο κ. Φραγγίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνάντηση και ζήτησε να ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για όλα τα θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι θα σταθεί αρωγός και θα βοηθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο στο έργο του.

Κλείνοντας την συνάντηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαρίστησαν τον κ. Βουλευτή για την ειλικρινή διάθεση του για περαιτέρω συναντήσεις και ενημερώσεις, με γνώμονα την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και του επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Κιλκίς ως νόμιμος θεσμικός εκπρόσωπος του στρατιωτικού προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, τηρώντας το ρόλο της ως Πρωτοβάθμιο Όργανο Εκπροσώπησης και σεβόμενη την ανιδιοτελή προσφορά προς την πατρίδα και την τοπική κοινωνία, θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να αναδεικνύει όλα τα θέματα που  απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών και των οικογενειών τους, με σκοπό να μπορούν να επιτελούν απερίσπαστα και στο ακέραιο την αποστολή τους προς την Πατρίδα.