Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό Γ. Γεωργαντά για την εξέλιξη των έργων που είτε εκτελούνται είτε έχουν δρομολογηθεί από την Π.Ε. Κιλκίς. Ειδικότερα, τον ενημέρωσε για τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. Σημειώνεται ότι πέραν της εγκρίσεως του 1.200.000€ για το οδικό δίκτυο από Αξιούπολη έως Γουμένισσα, στις 8 Δεκεμβρίου 2020 εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της ΠΚΜ ποσό 1.610.000€ για τη συντήρηση του υπόλοιπου δικτύου.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Βι.ΠΕ Σταυροχωρίου, καθώς πλην της μελέτης που αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση, η οποία και εγκρίθηκε πρόσφατα, στις 12 Ιανουαρίου η οικονομική επιτροπή της ΠΚΜ ενέκρινε την διακήρυξη δημοπρασίας για την ολοκλήρωση – επικαιροποίηση της μελέτης για τον ανισόπεδο κόμβο ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου καθώς επίσης και την αναβάθμιση του τμήματος της εθνικής οδού από Σταυροχώρι-Δροσάτο,  ποσού 329.247€.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό και για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού που ενέκρινε η Π.Ε Κιλκίς. Σε αυτή τη φάση, το πρόγραμμα επιδοτεί 14 αρδευτικά έργα και 5 κτηνοτροφικά που ενισχύουν το εισόδημα των αγροτών του νομού.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των υποδομών του νομού και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Κιλκισιωτών.