ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, η στροφή που πρέπει να κάνει προς νέους καινοτόμους τομείς, οι επιδράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Κεντρική Μακεδονία και η τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν τα βασικά θέματα της συζήτησης του κ. Θεόδωρου Καράογλου με τη Διοίκηση του 3ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του, κ. Βασίλης Γεωργιάδης, εξειδίκευσε στον κ. Καράογλου τις προτάσεις που έχει επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του για τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Είναι απαραίτητο να εξαντληθούν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας στη στήριξη του επιχειρείν» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας να απαντά πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει για όσο χρειαστεί να αγκαλιάζει τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

«Είναι σαφές ότι για την επιστροφή στην κανονικότητα θα απαιτηθεί χρόνος. Είναι, όμως, εξίσου σαφές ότι τα υποστηρικτικά μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία ενισχύονται, εμπλουτίζονται και διευρύνονται ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η δυναμική της πανδημίας» τόνισε.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Αποκατάστασης αμφότεροι το χαρακτήρισαν ως «πολύτιμη ευκαιρία» η οποία θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τη χώρα και την εθνική μας οικονομία.

«Η ταχύτερη δυνατή εκταμίευση των πόρων του είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ώστε η πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα πορευόμενη σε ένα ρεαλιστικό, φιλόδοξο, σύγχρονο και εξωστρεφές σχέδιο που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση με ταχύτητα και σοβαρότητα», σημείωσε ο κ. Καράογλου. Και πρόσθεσε: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων, προχωρούμε μεθοδικά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν με ασφάλεια την Ελλάδα στη επόμενη ημέρα. Η βιασύνη στη λήψη των αποφάσεων δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος. Χρειάζεται σύνεση, προσεκτική μελέτη των δεδομένων και ορθή σκέψη. Πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση στην εξίσωση των μέτρων, του κινδύνου νέας διασποράς του ιού και της κόπωσης της κοινωνίας, ώστε η Ελλάδα να είναι μια πραγματικά ασφαλής χώρα».