Με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Σας καλωσορίζω και σας συγχαίρω για τη νίκη και τη μεγάλη ανατροπή, αλλά και όλους τους υποψηφίους δημάρχους για τον πολύ καλό προεκλογικό αγώνα που έγινε στο δήμο Θεσσαλονίκης», σημείωσε εισαγωγικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποδεχόμενος τον κ. Ζέρβα, ο οποίος συνοδευόταν από τους επικεφαλής τριών παρατάξεων που θα εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, τους Χάρη Αηδονόπουλο, Εφραίμ Κυριζίδη και Πέτρο Λεκάκη.

Μετά τη συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε ότι υποδέχτηκε έναν φίλο και έναν άνθρωπο με τον συνεργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο.

«Σήμερα υποδέχτηκα τον Κωνσταντίνο. Ζέρβα, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Παρόλο που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο ήδη ξεκινήσαμε δουλειά και συζητήσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης, είδαμε ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς και στα οποία θέλουμε να δώσουμε λύσεις, συζητήσαμε για μεσοπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα κάνουμε στο αστικό περιβάλλον και στο πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου Θεσσαλονίκης. Ακόμη μελετήσαμε διεξοδικά πως θα λειτουργήσουμε αποτελεσματικά για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τομέας στον οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια. Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας είμαστε εδώ, δίπλα στη νέα διοίκηση προκειμένου να φροντίσουμε μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους η Θεσσαλονίκη να γίνει μια πιο φιλική πόλη, μια πράσινη πόλη, μια πόλη πιο λειτουργική, μια πόλη στην οποία θα αξίζει κανείς να ζει και να επισκέπτεται», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Από τον Σεπτέμβριο κιόλας θα παρουσιάσουμε μια σειρά από κοινές

δράσεις και κοινά έργα τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον δήμο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουμε μαζί. Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όλων των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης, ενώ προτεραιότητά μας είναι και η αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού. Όπως έχω δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεργαστώ και με τους 38 δημάρχους της Περιφέρειας, σεβόμενος απόλυτα το αποτέλεσμα και την επιλογή των πολιτών των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη φιλοξενία, επισήμανε ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας αυτοδιοικητικός που έχει αφήσει ήδη το στίγμα του. «Θεωρώ ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει μια καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Οι εποχές που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν δύο διαφορετικά πράγματα ανήκει στο παρελθόν. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί υλοποιούμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, να μη χαθεί ούτε μια ημέρα. Είναι πολλά αυτά που μπορούν και πρέπει να γίνουν και ήδη μπήκαμε σε συγκεκριμένα πρότζεκτ, που θα εξαγγελθούν από τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Αρα μας περιμένει πολύ και ωραία δουλειά», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.