Στην Περιφέρεια  στρέφει πιο επίμονα τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό ο Δήμος Κιλκίς για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου και την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών.

Τα μηχανήματα έργου (γκρέιτερ, αλατιέρες, JCB) έχουν ήδη κινηθεί στις Δημοτικές Ενότητες για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

-Δύο γκρέιτερ βρίσκονται σε Νέο Αγιονέρι, Παλαιό Αγιονέρι, Ξυλοκερατιά, στο δρόμο Πικρολίμνης – όρια Ξηροχωρίου ν. Θεσσαλονίκης ενώ μια αλατιέρα διατέθηκε σε Άνω – Μέσους και Κάτω Αποστόλους, όπου χρειάστηκε και η διάνοιξη δρόμου για την εξυπηρέτηση μεταφοράς ατόμου με ειδικές ανάγκες.

– Αλατιέρες βγήκαν στον Καμπάνη, σε ανήλιαγα σημεία της Νέας Σάντας και καθάρισαν από το χιόνι το δρόμο προς την άτυπη Βιομηχανική Περιοχή Νέας Σάντας – Παντελεήμονα ενώ στα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού παρεμβαίνει ένα JCB για τον αποχιονισμό δρόμων και ποιμνιοστασίων.

-Για τον ίδιο σκοπό έχει σταλεί μια αλατιέρα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Ακρίτα και της Κορυφής.

– Σε Βαπτιστή και Κυριακέϊκα επιχειρεί, επίσης, μια αλατιέρα για τον καθαρισμό των δρόμων.

Στην πόλη του Κιλκίς συνεργεία του Δήμου καθάρισαν σήμερα τις εισόδους του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς, του ΙΚΑ και δημοτικών εγκαταστάσεων ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαθέσει προληπτικά σάκους αλατιού στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, στο Γηροκομείο, σε φαρμακεία, εμπορικά καταστήματα και καφέ.