Με λαμπρότητα και την παρουσία πολλών πιστών γιορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο νομό Κιλκίς, με επίκεντρο τον Αξιό ποταμό και τη λίμνη Δοϊράνη.

Στον Αξιό ποταμό η τελετή του καθιαγιασμού των υδάτων και ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε στις 11:30 το πρωί, στη γέφυρα Αξιούπολης – Πολυκάστρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου, όπου παραδοσιακά στα νερά του ποταμού ρίχνουν το Σταυρό οι ενορίες της Αξιούπολης και του Πολυκάστρου. Στα παγωμένα νερά του Αξιού έπεσαν για να πιάσουν τους Σταυρούς των δυο ενοριών συνολικά εννέα τολμηροί νέοι!

Στην τελετή Αγιασμού των υδάτων παρέστησαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και τοπικών φορέων.

Στις 12 το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε τον Αγιασμό των υδάτων στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Αλέξανδρος και στις 1 το μεσημέρι μετέβη στη Δοϊράνη, όπου και πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο λαμπρές τελετές των Θεοφανείων.

Ο κόσμος γέμισε την προβλήτα και ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος, κάτι που απέτρεψε τους κ. Γεωργαντά και Φραγγίδη να συμμετάσχουν στην τελετή. Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο νέος Μητροπολίτης του Κιλκίς στον πρώτο του Αγιασμό των υδάτων της Δοϊράνης.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και τοπικών φορέων. Από τους πέντε νέους που βούτηξαν στα νερά της Δοϊράνης για να πιάσουν τον Σταυρό, πιο τυχερός στάθηκε ο Παναγιώτης Πούλιος.

Ο Σεβασμιώτατος, σε όσους νέους έπεσαν στα ύδατα προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό και ο δήμαρχος Κιλκίς ένα εικόνισμα των πολιούχων του Κιλκίς στον νεαρό που έπιασε τον Σταυρό. Στο πλήθος των πιστών που είχαν κυκλώσει την λίμνη της Δοϊράνης, ο Σεβασμιώτατος, αφού τους επαίνεσε για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, απευθύνθηκε σε όλους, λέγοντας:

“Η σημερινή Εορτή της Θεοφανείας μας προσφέρει το υπόδειγμα της ενότητας, το οποίο έχουμε απόλυτη ανάγκη… Αδελφοί μου, ενωμένοι με τον Θεό και μεταξύ μας, ας δημιουργούμε έργα προόδου, εδώ, στην εσχατιά της πατρίδας μας και ας έχουμε βεβαία την παρουσία της Αγίας Τριάδος στις αγαθές πράξης της ζωής μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα”.