ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΤΕΡΖΗΣ
Η Διαμαγνητική Αντλία CTU 18 PERISO (υπερπαλμικός μαγνητικός επιταχυντής ενεργών μορίων) είναι ένα σύγχρονο και καινοτόμο μηχάνημα φυσικοθεραπείας το οποίο χρησιμοποιεί έναν ισχυρό παλμικό μαγνήτη 2 Tesla (20.00 Gauss) και συχνότητα 7Hz. Πρόκειται για μια επαναστατική συσκευή για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση του πόνου.
Το υπερπαλμικό Μαγνητικό Πεδίο της συσκευής δίνει τη δυνατότητα επίτευξης υψηλότερων επιδόσεων από τις συμβατικές θεραπείες.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ
Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ:
ΔΡΑΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ
Η Διαμαγνητική Αντλία (υπερπαλμικός μαγνητικός επιταχυντής ενεργών μορίων) είναι ένα σύγχρονο και καινοτόμο μηχάνημα φυσικοθεραπείας το οποίο χρησιμοποιεί έναν ισχυρό παλμικό μαγνήτη 2 Tesla (20.00 Gauss) και συχνότητα 7Hz. Πρόκειται για μια επαναστατική συσκευή για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση του πόνου. Το υπερπαλμικό Μαγνητικό Πεδίο της συσκευής δίνει τη δυνατότητα επίτευξης υψηλότερων επιδόσεων από τις συμβατικές θεραπείες.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
Η Διαμαγνητική Αντλία έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική συσκευή για την θεραπεία του πόνου. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η συσκευή εκπέμπει μία συγκεκριμένη συχνότητα (230Hz), η οποία αλληλεπιδρά άμεσα με τους υποδοχείς του πόνου με αποτέλεσμα την αύξηση της ουδού του πόνου. Πρόκειται για μια θεραπεία ανώδυνη και ευχάριστη όταν εφαρμόζεται στον ασθενή.
Διαθέτει σύστημα ενεργειακής μεταφοράς μέσω ραδιοσυχνοτήτων (εξελιγμένη μορφή RF προσαρμοσμένη ενδοθερμία πυκνωτικής/ωμικής μορφής T.E.Ca.R.Ad) με ισχυρή δράση σε μαλακούς και σκληρούς ιστούς κατ’ επιλογή. Ταυτόχρονα, διαχέει τη θερμότητα από το εσωτερικό της περιοχής προς την επιδερμίδα, με σκοπό την αύξηση του αναλγητικού αποτελέσματος, καθώς και της ταχύτητας ανάκαμψης των ιστών.
Προκαλεί έντονη ανάδευση (spin) στο ενδοκυττάριο υγρό, ενεργοποιώντας τις χημικές δραστηριότητες του κυττάρου, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του και ως εκ τούτου την ταχεία και απολύτως φυσιολογική αποκατάσταση των τραυματισμένων ιστών.
Η θεραπεία με την Διαμαγνητική αντλία είναι εντελώς ανώδυνη και στοχευμένη. Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες. Η διάρκεια εξαρτάται από την περιοχή που θα εφαρμοστεί η θεραπεία, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες και τεχνικές, βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα.
Οι θεραπείες πραγματοποιούνται τόσο σε προεγχειρητική προετοιμασία όσο και σε μετεγχειρητική αποκατάσταση.
ΜΟΡΙΑΚΗ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ (Προώθηση ενεργών μορίων)
Με την Διαμαγνητική Αντλία, είναι δυνατόν να προωθηθούν εντός του ιστού μόρια (π.χ. φαρμάκου) με καθαρά μηχανικό τρόπο, λόγω της επιτάχυνσης που προσδίδει σ’ αυτά το μαγνητικό πεδίο. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να προωθηθούν σκευάσματα φαρμάκων υπό μορφή υγρού, gel, αλοιφής, κρέμας, ακόμα και στερεά αρκεί να διαλυθούν σε φυσιολογικό ορό, σε βάθος μέχρι και 7 εκατοστά εντός του σώματος. Αν κάποιες δραστικές ουσίες δεν διαθέτουν διαμαγνητικές ιδιότητες τότε αυτές μπορούν να διαλυθούν στο νερό, το οποίο χρησιμεύει ως φορέας. Η προώθηση της δραστικής ουσίας του φαρμάκου γίνεται χωρίς διάχυση λόγω απουσίας ηλεκτρικής πόλωσης και κατά το 95% της δραστικής ουσίας.
ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ
Το δυναμικό της κυτταρικής μεμβράνης είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των κυττάρων. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση των παθολογικών ιστών, είναι απαραίτητη η ρύθμιση του ηλεκτρικού δυναμικού των “ασθενών” κυττάρων.
Η δράση της ενδογενούς βιοδιέγερσης, βοηθά στην επαναφόρτιση της κυτταρικής μεμβράνης. Η επιστημονική θεμελίωση βρίσκεται στους νόμους Faraday, Neumann και Lorentz όπου αναφέρεται ότι όταν ένα μεταβαλλόμενο μαγνητικό πεδίο εφαρμόζεται σε ένα καλό αγωγό – στην περίπτωση αυτή το ανθρώπινο σώμα – επάγει εντός του αγωγού, ένα ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο επαναφορτίζει την κυτταρική μεμβράνη. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισορροπία της αντλίας νατρίου-καλίου του κυττάρου ενώ προκαλείται αρτηριακή και φλεβική αγγειοδιαστολή (ευνοεί την αύξηση της ποσότητας των θρεπτικών ουσιών), οξυγόνωση και αντιφλεγμονώδη δράση, κι αυτό χάρη στην ταχύτερη διαδικασία ανταλλαγής ιόντων που προκαλείται από την Διαμαγνητική απώθηση.
Από τους παλμούς της Διαμαγνητικής Αντλίας, επηρεάζονται τα ιόντα του κυττάρου, με αποτέλεσμα την έντονη οξυγόνωση και ως εκ τούτου την αύξηση της αγγείωσης και της βιολογικής δραστηριότητάς του, λόγω της αποκατάστασης της ισορροπίας μεταξύ μεταβολισμού και ζωτικών δραστηριοτήτων του κυττάρου. Δημιουργεί, έτσι, εντονότατη ενδογενή, ισότροπο, κυτταρικού τύπου βιοδιέγερση σε γραμμικούς και λείους μύες, νευρώνες και κύτταρα κατ’ επιλογή.
ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ
Μυοσκελετικές Παθήσεις
Πόνος μέσης (Δισκοπάθεια) Οσφυαλγία-Ισχιαλγία
Πόνος αυχένα (αυχενικό σύνδρομο)
Πόνος σπονδυλικής στήλης
Μυϊκοί σπασμοί/μυϊκός σπασμός (μυοπεριτονιακά σημεία-Myofascial Trigger Points)
Πόνος στον ώμο (ασβεστοποιός τενοντίτιδα)
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Οστεοαρθρίτιδα
Αθλητικές κακώσεις
Διαστρέμματα
Επικονδυλίτιδα
Τενοντίτιδα
Μυϊκές θλάσεις
Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών
Επιγονατιδομηριαίος πόνος
Αποθεραπεία
Ρευματικές Παθήσεις
Ρευματικές φλεγμονώδεις και οιδηματικές παθήσεις
Τραυματολογία- Ατυχήματα
Κατάγματα
Οστικά οιδήματα
Νευρολογικές παθήσεις
Νόσος Parkinson
Διαβητικό πόδι
Θεραπεία επούλωσης ελκών
Λεμφοίδημα (Θεραπεία καταπολέμησης οιδημάτων λέμφου)
Οιδήματα άνω άκρων
Οιδήματα κάτω άκρων
Ολιστική προσέγγιση, εξατομικευμένες θεραπείες, υψηλή τεχνολογία σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής με την υπογραφή της πιο δυνατής ομάδας.
1.Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας Θέρμης
Β. Ταβάκη 9
2310460599 και 6936126224
2.Ιατρείο Κιλκίς
Πολυτεχνείου 10 (2ος όροφος)
2341 302050
3.Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας Κιλκίς
Πολυτεχνείου 7
2341 302055
4. Ιατρείο Νιγρίτας
Αχιλλέως 14
2322022230
YouTube: Terzis Rehab