Θεατρική Παράσταση «ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ» στο Κιλκίς

Η εποποιία του 1940 – 41 διέσχισε με ασύλληπτη ταχύτητα το φράγμα του θρύλου, έγινε τραγούδι, ποίημα, πεζογράφημα, παραμύθι. Δεν περίμενε την ιστορική έρευνα η οποία συνήθως έρχεται αργοπορημένη. Υπήρχαν οι ζωντανές μνήμες των πρωταγωνιστών της εποχής, για τις πράξεις των οποίων δεν χρειάζονταν ιδιαίτερες αποδείξεις.

Σήμερα, μετά από εβδομήντα εννέα χρόνια, το «έπος του 1940» έχει πλέον περάσει από τον θρύλο στην ιστορία. Συνεχώς ανακαλύπτονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας τεκμήρια, που αποτελούν κυρίως ιερά κειμήλια και φυλαχτά άγνωστων πολεμιστών. Μέσα από τα γράμματα, τα ημερολόγια, τις κάρτες και τις φωτογραφίες, αποκαλύπτεται ένας λαός που πίστεψε στο δίκιο του, πολέμησε και νίκησε, τραγούδησε και χόρεψε τη νίκη, μα έκλαψε και θρήνησε για τη φρίκη του πολέμου.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Συσκότιση». Η «Συσκότιση» είναι μία μουσική θεατρική παράσταση που μας μεταφέρει στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό να γνωρίσει ο νέος κόσμος πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα εκείνη την περίοδο, τονίζοντας την ασπαίρουσα καθημερινότητα. Το «όχημα» σε αυτή την περιπλάνηση στο χρόνο είναι τα γράμματα αγάπης που αντάλλασσαν ένα νεαρό ζευγάρι  την περίοδο του πολέμου και η μουσική της εποχής.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και αφιερώνεται στους Κιλκισιώτες Ήρωες που δεν επέστρεψαν από τη Βόρειο Ήπειρο, τα ονόματα των οποίων θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Κιλκίς, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, για την υποστήριξή τους.

Προσκαλούμε τους κατοίκους του Κιλκίς να παρακολουθήσουν την παράσταση.

 

*Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς γιορτάζει τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του.