Τιμήθηκε η 115η Επέτειος Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Κιλκίς

Με τον προσήκοντα σεβασμό και με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στην έδρα του Νομού, το Κιλκίς, η 115η Επέτειος Μνήμης της ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνα, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Επίκεντρο των όλων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, στον οποίο μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε της Δοξολογίας, παρουσία του Αντιπεριφειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη, του Βουλευτή του Νομού κ. Γεωργίου Φραγγίδη, του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Δημάρχου Παιονίας κ. Κωνσταντίνου Σιωνίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλου Θωμαίδη, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Νατάσσας Σωτηριάδου, της Αντιδημάρχου κας Κατερίνας Ζιούτα, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανασίου Καριοφύλλη, εκπρόσωπων του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου του Τοπικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, εκπροσώπων των Κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, κ.α. Άπαντες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος προέτρεψε το πυκνό εκκλησίασμα να παρακολουθήσει με προσοχή την ομιλία που θα ακολουθούσε σχετικά με τον Μακεδονικό Αγώνα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς κα Δέσποινα Μουτσάκη, η οποία μίλησε για τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα στην ελευθερία και την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας της Μακεδονίας μας, καθώς και στους ηρωικούς αγώνες των Μακεδονομάχων.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και Πεσόντων στο “Πάρκο – Κήπος” της Πόλης, κατάθεση Στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών, Τοπικών και Στρατιωτικών Αρχών, με το στρατιωτικό της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” να αποδίδει τις πρέπουσες τιμές.