Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την επίσημη επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εύχαρες κλίμα, συνομολογήθηκαν ο σεβασμός και η αμοιβαία εκτίμηση για την Δημοτική Αρχή, στο πρόσωπο του Δημάρχου, και για το νέο Ποιμενάρχη της Μητροπολιτικής Επαρχίας του Κιλκίς ενώ εκφράσθηκε και από τις δύο πλευρές η ειλικρινής βούληση για συνεργασία με ενέργειες που θα ενισχύσουν σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο τον τόπο με θετική ανάκλαση στους πολίτες.

Ως τέτοιες αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά η ανάληψη νέας πρωτοβουλίας από το Δήμο Κιλκίς για τη συγκέντρωση τροφίμων προς ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, κοινές συνέργειες για την υλοποίηση τιμητικού αφιερώματος στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η ετήσια διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου την περίοδο εορτασμού των Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων, πολιούχων του Κιλκίς.

Χαίρομαι το ενδιαφέρον σας για τον τόπο και τους συμπολίτες μας και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη χειροτονία μου. Η τιμή που μου επιφυλάξατε διαχέεται σε όλο το ποίμνιό μου είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Κυριακίδη ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πνεύμα ενότητας που χαρακτηρίζει τις τοπικές αρχές υπογραμμίζοντας την αξία της σε μια εποχή όπου καιροφυλακτεί η διχόνοια και η διαβολή. Ο κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για το σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων που προγραμμάτισε για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και δώρισε στον Δήμαρχο την δεκάτομη έκδοση της Ελληνικής Επανάστασης, πολύτιμο πνευματικό θησαυρό των ισάριθμων συνεδρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Οργανωτική Επιτροπή των οποίων είχε και ο ίδιος ενεργή συμμετοχή.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχαρίστησε τον νέο Ποιμενάρχη για την τιμητική του επίσκεψη στο Δημαρχείο και για την αγάπη με την οποία προσδέχεται το εκκλησιαστικό πλήρωμα.

Επέδωσε στον κ. Βαρθολομαίο ενθύμημα του Δήμου Κιλκίς και το ιστορικό λεύκωμα του Δήμου και επανέλαβε ότι ο Δήμος Κιλκίς και η Τοπική Εκκλησία, με σεβασμό στους διακριτούς τους ρόλους, θα συμπορευθούν για το κοινό καλό της περιοχής. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η καρποφορία των συνεργειών τους θα ωφελήσει πρώτα και κύρια την κοινωνία.

Την ευλογητική παρουσία του κ. Βαρθολομαίου στην Μητροπολιτική μας Επαρχία επισήμαναν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Θωμαϊδης, και οι  Αντιδήμαρχοι που συμμετείχαν, όπως και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κιλκίς, στην πρώτη θεσμική συνάντηση γνωριμίας με το νέο Ποιμενάρχη.