Τζούρτζος: Αντίο στον Γκουντενούδη και καλημέρα στον Σιωνίδη

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Παιονίας υπέβαλε στον Δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Αθανάσιος Τζούρτζος, σύμφωνα με δήλωσή με πληροφορίες.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου ο κ. Τζούρτζος υπέβαλε εγγράφως στον κ. Γκουντενούδη την παραίτησή του ευχαριστώντας τον για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τζούρτζος εκλέχτηκε με το συνδυασμό του κ. Γκουντενούδη και διετέλεσε μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως έχει το “γιατί” της παραίτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τζούρτζος  παραιτήθηκε για λόγους ευαισθησίας καθώς αποφάσισε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να στηρίξει ως υποψήφιο δήμαρχο τον βασικό αντίπαλο του κ. Γκουντενούδη, δηλαδή τον κ. Κώστα Σιωνίδη, συμμετέχοντας στο συνδυασμό του. Παραιτήθηκε λοιπόν για να μην συμμετέχει σε ένα δημοτικό συμβούλιο όπου όντας μέλος της πλειοψηφίας θα  ήταν ταυτόχρονα και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον αντίπαλο συνδυασμό.

Παράλληλα ο κ. Τζούρτζος σημείωσε ότι η παραίτηση υποβλήθηκε και κατ’ εφαρμογήν της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραιτήσεις και των συμβούλων σε περίπτωση κύρωσης από τη βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Βέβαια στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Τζούρτζος απουσίαζε και συνεπώς δεν ψήφισε την απόφαση αυτή (!)

Η προσχώρηση του κ. Τζούρτζου στο συνδυασμό Σιωνίδη και η σχετική συμφωνία έγινε προ ημερών. Τον δρόμο του όμως δεν θα ακολουθήσει ο Πρόεδρος της Γουμένισσας Θανάσης (Σάκης) Τραχανίδης, φίλος και συνεργάτης του κ. Τζούρτζου, ο οποίος παραμένει στον Συνδυασμό του νυν Δημάρχου.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με ελεγμένες πληροφορίες μας “κλείδωσε” και η συμμετοχή του κ. Γιάννη Αλίρη στο συνδυασμό του κ. Χρήστου Γκουντενούδη.