Ξεκινά η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στο Κιλκίς

Συνεργασία του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ.

Στις πρώτες πόλεις που θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ) συμπεριλαμβάνεται το Κιλκίς.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς είχε χθες συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος τόσο για νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις. Ο κ. Τσάκας διαβεβαίωσε τον Υφυπουργό ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του δικτύου στην πόλη του Κιλκίς θα βγει εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, ενώ κατά τον προγραμματισμό της επιχείρησης, η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Θα πραγματοποιηθούν άμεσα συναντήσεις στο Κιλκίς, με την παρουσία του Δημάρχου και στελεχών του Δήμου καθώς και στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύου Διανομής, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις  να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και την ωφέλεια του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αιτήσεων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επέκταση του έργου.

Ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά να επισπευθεί, ταυτόχρονα, η διαδικασία σύνδεσης με το έργο, των μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο υφιστάμενο δίκτυο, παρακείμενα της Εθνικής Οδού. Το αίτημα έγινε δεκτό και θα γίνει άμεσα επαφή με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων αυτών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι συνδέσεις.