Υπογράφηκε, σήμερα, η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του νέου, υπερσύγχρονου κτηρίου του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς.

Έπειτα από ενέργειες της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, σε συνεργασία με την Πρόεδρο Βασιλική Νάκου και τα μέλη της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, η κατασκευή του νέου κτηρίου μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης, με την παράδοση του να αναμένεται άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως, παρότι τα κονδύλια για την υλοποίηση του έργου είχαν εξασφαλιστεί από τον Οκτώβριο του 2014, η κατασκευή του νέου κτηρίου δεν γνώρισε καμία εξέλιξη κατά την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, 2015-2019. Με την επίσκεψη της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου τον Σεπτέμβριο του 2019, ξεκίνησαν εκ νέου οι διαδικασίες αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων και εξέλιξης της κατασκευής του έργου.

Σημειώνεται, ότι η προσπάθεια αυτή είχε την αμέριστη και έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ιδίως των Αντιπεριφερειαρχών Ανδρέα Βεργίδη και Πάρι Μπίλλια.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζομένους του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς για την ακούραστη προσπάθειά τους να μη συμβιβάσουν ούτε στιγμή την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γηροκομείου μας, κατά τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Η αυταπάρνησή τους, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα: το Γηροκομείο διατηρήθηκε covid-free. Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, η κατασκευή του νέου κτηρίου του Γηροκομείου μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης. Παρέχουμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας αυτό που αξίζουν: ένα σύγχρονο και άνετο κτήριο, που θα αναβαθμίσει αισθητά την καθημερινότητά τους».