Στις 16-17-18/11/2018 ήμερες Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα Άνω Λιόσια από την Ελληνική Ομοσπονδία Tae Kwon Do (ΕΛΟΤ) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων .
Αναλυτικά το δελτίο του Άθλου Κιλκίς:

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων Άνω Λιοσίων με την προσέλευση του κόσμου να είναι πολύ μεγάλη αναλόγου του μεγέθους της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα με το επίπεδο να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Να τονίσουμε ότι μέσα από αυτό το Πρωτάθλημα οι αθλητές είχαν την δυνατότητα να πάρουν μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε περίπτωση διάκρισης .

Από το αθλητικό σύλλογο Άθλο Κιλκίς συμμετείχαν 4 αθλητές :

1. Τσαρτσάλης Κων/νος ηλικίας 2005 κιλά +65 κατάταξη οκτάδα

2. Τσαρτσάλη Χρυσή ηλικίας 2004 κιλά -55 κατάταξη οκτάδα

3. Νικολαΐδη Σοφία ηλικίας 2005 κιλά -59 κατάταξη οκτάδα

4. Νικολαΐδης Γιώργο ηλικίας 2004 κιλά +65 3η θέση χάλκινο μετάλλιο

Όλοι οι αθλητές πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις ανάλογου του επίπεδου τους και της εμπειρίας τους κάνοντας έως και πέντε συνεχόμενους αγώνες επί δύσκολων αντιπάλων.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή εμφάνιση της αθλήτριας Νικολαΐδη Σοφίας που μετά από νίκες έφτασε στα προημιτελικά και έχασε την κατάταξη της στην τρίτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα από τεχνικό λάθος και αφήνοντας την αντίπαλο της να καταφέρει δίποντο χτύπημα στην λήξη του αγώνα .

Επίσης αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική εμφάνιση του αθλητή Νικολαΐδη Γιώργου οπού καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει 4 απανωτές νίκες έφτασε στον ημιτελικό .
Η εξέλιξη του αγώνα ήταν ιδανική δείχνοντας πως ο αθλητής του Κιλκίς θα καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό . Ο αθλητής του Κιλκίς ήταν προπορευόμενος σε όλο τον αγώνα φτάνοντας τρία δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Μετά από διακοπή του αγώνα για ένσταση από την αντίπαλη πλευρά , ο αντίπαλος αθλητής απέδειξε ότι ακόμα και στα τρία δευτερόλεπτα δεν έχει τελειώσει τίποτα εκμεταλευόμενος την απροσεξία του Κιλκισιώτη αθλητή κατάφερε να πάρει τρία απανωτά χτυπήματα αλλάζοντας το σκορ σε 13-8 από 6-8 κερδίζοντας τον αγώνα άξια και αφήνοντας τον Νικολαΐδη στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Μέτα το πέρας του αγώνα ο προπονητής του συλλόγου Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος δήλωσε ότι οι εμπειρίες που αποκόμισε ο κάθε αθλητής από αυτό το πρωτάθλημα θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα και ζήλο για να φτάσει εκεί που έχει στοχεύσει , δήλωσε ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις των αθλητών, που έδειξαν το υψηλό επίπεδο αγωνιστικής τους κατάστασης και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους .Συγχαρητήρια στον αθλητή Νικολαΐδη Γιώργο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου .